Die Saskia heeft leuke blogideeën!!! Deze week zag ik weer een blog langskomen over wat er zoal op haar iPhone staat en ik als gadgetnerd vind dat natuurlijk geweldige bloginspiratie…

Inmiddels heb ik mijn iPhone 6 zo’n anderhalve maand in gebruik en is hij helemaal naar mijn smaak ingericht. Mijn vorige iPhones hadden allemaal een opslag van 16 Gb, maar in de loop van de tijd is dat gewoon echt te weinig geworden. Deze keer heb ik dus gekozen voor de meest uitgebreide versie, 128 Gb. Daar kan ik wel wat op kwijt!!!

Mijn toegangsscherm verandert eigenlijk een beetje met de tijden van het jaar. Momenteel staat er een plaatje op met een cartoonversie van de Marvell helden. Ik vond hem wel grappig.

Toegangsscherm…

Op het eerste scherm staan een aantal van de standaard apps en de apps die ik echt het meeste gebruik. Eigenlijk zijn dit vooral mijn ‘regel mijn leven’ apps. Pocket Informant (agenda), Evernote (al mijn notities, lijstjes, hersenspinsels en ideeën), Mailbox (Nog nooit zo’n lege inbox gehad) en HomeWizard (om alles in huis te bedienen).
Verder Tweetbot, Instagram, Checkie (Om snel in te kunnen checken op Foursquare) en Reeder voor het online sociale leven.
Spotify is overigens met stip een van mijn meest gebruikte apps. Hoe fijn is het om gewoon alle muziek die je maar kunt verzinnen bij je te hebben?

Scherm 1…

Op het tweede scherm staan alle overige apps netjes onderverdeeld in mapjes. In plaats van een naam aan de mapjes te geven vond ik het wel leuk om er een emoji neer te zetten. Net even anders dan anders en na een paar dagen wist ik alles alweer vlekkeloos te vinden. Op dit moment staan er maar liefst 208 (Ja echt!!!) apps op mijn telefoon. Natuurlijk gebruik ik ze niet allemaal dagelijks, maar ik kan er geen een verwijderen omdat ze allemaal wel een keer van pas kunnen komen.

Scherm 2…

Zowel op het eerste en het tweede scherm heb ik de onderste balk en de twee plekjes rechtsonder vrij gelaten. Ik vind mijn achtergrond zo schattig dat ik het zonde vind om deze te bedekken met apps. Hierdoor komt er wel 1 mapje op de derde pagina te staan, maar dat is een map met apps voor mijn werk en voor jullie dus eigenlijk totaal niet interessant.

Ook niet geheel onbelangrijk vind ik het berichtencentrum. Sinds iOS 8 mogen ontwikkelaars ook hier widgets voor ontwerpen en is het er gigantisch op vooruit gegaan. Ik heb er niet veel in staan, maar met 1 oogopslag kan ik nu zien hoe mijn dag gepland is en wat ik aan moet trekken qua weersvoorspelling. Omdat ik bijna alles aan ideeën in Evernote plemp heb ik hier de snelkoppelingen geplaatst.

Berichtencentrum…

Helemaal onderaan staat nog de widget van de app Stocards. Hierin kun je al je winkelpasjes opslaan. Ideaal omdat je portemonnee ineens 5 kilo lichter is en je ze in de winkel meteen bij de hand hebt zonder op je iPhone in te hoeven loggen. In deze widget staan overigens alleen de meest gebruikte pasjes. Natuurlijk kunnen er veel meer worden toegevoegd. Ik had er al een deel in Passbook staan, maar in deze staan er ontelbaar veel meer en als het pasje niet in de lijst voorkomt kun je het gewoon handmatig toevoegen. Aanradertje…

Stocards

Ik gebruik inderdaad een aantal betaalde (en misschien ook wel prijzige) apps, maar sommigen zijn het geld echt meer dan waard. De duurste apps zijn waarschijnlijk Pocket Informant en 1Password (Niet besproken, maar onmisbaar voor al je wachtwoorden. Super integratie met Safari, je hoeft niets meer in te vullen), maar dit zijn echt toppers. Geef toe, bijvoorbeeld een fatsoenlijk papieren agenda krijg je ook niet gratis in de winkel.

Nu ben ik natuurlijk ook benieuwd naar jullie telefoon. En nee, het hoeft geen Apple te zijn, natuurlijk komen er hier ook veel Android gebruikers. Ook leuk om te zien en veel apps zijn voor beide toestellen te downloaden.
Dus… Laat zien en horen hoe jij je digitale leven inricht!!!

Groetjes-Serena-schuin-bladeren