Vandaag een blog met een allegaartje. Ik ben EN aan het genieten van het mooie weer EN ik ben mijn iPhone helemaal naar mijn eigen smaak aan het inrichten en alle opties aan het testen.

Wat een prachtig weer was het dit weekend!!! Ik heb zaterdag eerst lekker uitgeslapen en ben na een beetje rondgelummeld te hebben naar Tom & Caroline vertrokken om daar gezellig te gaan lunchen en de foto’s te bekijken van hun reis naar Nieuw-Zeeland. Het was superheet en we hebben gezellig een beetje in de tuin gehangen. Zelfs Senna, de hond, wilde wel een kleurtje krijgen…

Senna geniet van het zonnetje...

Helaas kwam plotseling het verschrikkelijke nieuws uit Alphen aan de Rijn en hebben we een beetje aan de radio en tv gekluisterd gezeten om alle nieuwsberichten mee te krijgen.

Later toch nog gezellig naar de markt gewandeld en hier de spulletjes gehaald voor de hapjes die ik ’s avonds mee moest nemen. Zaterdagavond had ik namelijk afgesproken met een bende vrienden en dan is het standaard dat iedereen iets lekkers meeneemt. Ik had lekker frisse Italiaanse prikkertjes gemaakt. Cherrytomaatje, vers blaadje basilicum en een stukje mozzarella. Beetje peper en olijfolie erop… Lekker!!!

’s Avonds dus zoals gezegd met vrienden bij elkaar gezeten en weer eens goed bijgekletst en flink gelachen. Jammer dat we elkaar eigenlijk te weinig zien…

Zondagochtend heb ik alwéér uitgeslapen, het kan niet op!!! (Lukt me normaal bijna nooit)
De ochtend begonnen met een bezoekje aan mijn ouders. Ook hier was ik door de drukte op het werk en alle andere afspraken al een tijdje niet meer geweest. Zewaren druk doende om in de tuin alles op te ruimen en nieuwe plantjes in potten te zetten. Ik ben lekker met de leesmap in het zonnetje gaan en ondertussen hebben we elkaar weer van alle nieuwtjes op het hoogte gebracht.
Toen mijn vader twee plantenbakken uit elkaar haalde kwam hij nog een nieuwe ‘bewoner’ tegen. Ik griezel echt van spinnen, maar deze was zo groot dat ik er wel een foto van MOEST maken. En jawel, hij is genomen met de iPhone. Ben trots op de waanzinnig goed gelukte foto…

Iew!!! Dikke vette spin...

Nadat ik weer thuis was ben ik lekker met een boek de tuin ingedoken. Ik was nog steeds bezig in ‘Het Diner‘ van Herman Koch en dat heb ik dit zondag dan eindelijk uitgelezen. Nou, na 2 boeken van hem te hebben gelezen ben ik verslingerd hoor. Ik ben inmiddels begonnen in ‘Odessa Star‘. Ik ben nog niet zo heel ver, maar het lijkt me ook weer erg goed!!!

Zoals jullie in het vorige blogje al hebben kunnen lezen was ik gaan wandelen. Dit was me wel erg goed bevallen en gisteravond besloot ik dus om nog een rondje te gaan maken. Onderweg even een vriendin en haar zoontje opgepikt die ook wel zin hadden om even lekker in het avondzonnetje te wandelen. Op de iPhone de app RunKeeper Pro aangezet. Deze houdt precies bij hoe hard, hoe ver en waar je gewandeld hebt. Bij thuiskomst druk je op verzenden en op de site kun je precies de route zien die je gelopen hebt. Gisteren een rondje van 6,24 km gemaakt door de velden…

Leuk om per kilometer precies te zien waar je geweest bent. De app telt al je activiteiten bij elkaar op en zo krijg je een mooi overzicht van de kilometers die je per maand aflegt.

En dan nog even over de apps op mijn iPhone. Ik krijg vaker van mensen de vraag waarom ik op mijn iPhone een jailbreak heb uitgevoerd. Dit heb ik grotendeels gedaan omdat ik dan van mijn iPhone een hotspot kan maken en dus ook overal met mijn iPad online kan. Maar er zitten toch nog wel een hoop andere leuke opties in Cydia. Hieronder een overzicht van de apps die ik hier geïnstalleerd heb.

[Edit 12 april:Ik heb er nog een paar apps tussen gezet]

CameraButtons – Maakt van je volumeknoppen een ‘afdrukknop’ voor de camera. Dus niet meer met je vingers op het scherm tikken.

MyWi 4.0 – Maakt een WiFi Hotspot van je iPhone. Voor gebruikers van T-Mobile is die optie namelijk niet standaard geïnstalleerd door de provider.

No Folder Badges – Zoals de naam al zegt, geen teller op je verzamelmappen.

OpenNotifier – Plaatst kleine icoontjes in de statusbar bij ontvangen mail, sms enz.

Remove Background – Sluit in 1 keer al je openstaande apps. Installeer ook even de SBSettings knop…

SBSettings – Snel schakelen tussen opties als bluetooth, WiFi enz.

Scrobbl – Scrobbelt live de nummers die je op je iPod luistert naar Last.FM.

SpringFlash – Maakt met een dubbele druk op powerbutton een zaklamp van je cameraled.

Vmoji-More – Voegt bij het Engelse toetsenbord enkele emoticons toe aan de 1 en de 2.

WeatherIcon – Laat de huidige temperatuur in het icoon en eventueel in je statusbar zien.

Winterboard – Thema’s en sms-tonen aanpassen.

Mochten er nog lezers zijn die apps in Cydia hebben staan waarvan ze vinden dat ik deze MOET installeren, laat het dan svp even in de reacties weten!!!

Zo, het blogje is inmiddels alweer behoorlijk lang geworden, dus ik ga er een einde aan breien. Ik wens jullie allemaal nog een fijne avond en alvast een hele fijne dinsdag!!!