Wat een prachtig weer was het deze week!!! Net als vele andere mensen krijg ik van mooi weer altijd goede zin en heb ik veel meer zin om klusjes en dergelijke te doen.

Nu het mooie weer er weer aan komt, komt ook de tijd er weer aan dat we lekker naar buiten gaan en weer in de tuin kunnen zitten. Na de afgelopen lag mijn tuintje er toch wel een beetje troosteloos bij. Tijd om dus weer langzaam te beginnen om de vrolijkheid terug te brengen.

Vorige week zag ik op de blog van Chanty dat ze bij de Action een paar leuke dingen had gekocht om op te hangen in de tuin. Ze had onder andere vlinders en een tuindoek gekocht. Ik ben dus vorige week vrijdag ook even naar de Action gereden en heb eens even rondgeneusd. Ik vind dat altijd een leuke winkel, je kunt er echt de gekste dingen krijgen. Gelukkig hadden ze de vlinders nog en ook de tuindoeken lagen er nog in overvloed. De vlinders heb ik bij thuiskomst meteen op de schutting geschroefd.

De vlinders hangen aan de schutting!!! Leuk, al zeg ik het zelf...

Helaas hadden ze alleen nog maar de grote, het was misschien wel leuk geweest om er ook nog een kleintje tussen te kunnen hangen.

Voor het tuindoek wilde ik een frame maken, vond het een minder idee om alleen maar een doek op te hangen. Bovendien heb ik een garage die is gemaakt van betonplaten en daar krijg je met alle wil van de wereld geen gat in geboord. Dus van verwarmingsbuizen en een paar hoekkoppelingen heb ik samen met een vriend een frame in elkaar gezet waar het doek tussen gespannen kon worden. Zo ziet het er nu dus uit…

En het tuindoek hangt ook!!!

Momenteel hangt het nog aan tie-wraps, maar ik wil hier nog even zilveren kettinkjes voor halen zodat het ook netjes bij het frame past. Binnenkort de muur eens voorzien van een lik betonverf, dan ziet dat er ook meteen weer een stuk netter uit.

Nu zou het ook leuk zijn om al wat vrolijke plantjes in potten te zetten, maar hier wil ik nog even mee wachten tot de IJsheiligen achter de rug zijn. Ik zou het veel te jammer vinden als de plantjes kapot zouden vriezen.

Het enige nadeel van het voorjaar zijn echter de pollen. Ik slaap waardeloos omdat door de hooikoorts mijn neus potdicht zit en ik bijna geen lucht krijg zo gauw ik ga liggen. Nu was ik gisteren ook nog zo stom om mijn neusspray op het werk te laten liggen, dus vannacht stond ik om 02.00 uur uien te snijden en Rinocaps op te lossen in heet water. Blij als ik dadelijk op het werk mijn neusspray weer kan ‘omarmen’…

Dan ook nog iets smerigs. Gisteren bleek mijn toilet verstopt te zitten. Ik heb geprobeerd om de verstopping door te duwen met een sanitairveer, maar het schijnt niet echt veel te helpen. Hebben jullie nog tips wat ik eventueel nog kan doen voor ik een professioneel bedrijf laat komen?

Vandaag het laatste dagje werken en dan heb ik heerlijk vrij weekend. Deze week 5 vroege diensten gehad, dus ik ben lichtelijk kapot door het vroege opstaan iedere ochtend. Door het ritme zal van uitslapen niet veel terecht komen, maar ik kan in ieder geval lekker rustig aan doen.

Ik wens jullie allemaal een hele fijne vrijdag en alvast een fijn weekend!!!