‘We Bought a Zoo’ is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van voormalig Guardian journalist Benjamin Mee (Matt Damon) die na de dood van zijn vrouw een vervallen dierentuin op het Amerikaanse platteland koopt van zijn laatste spaargeld. Het opknappen van de dierentuin gaat gepaard met enige hindernissen en ook privé komt er het één en ander om de hoek kijken. (Bron: Moviemeter)

Het gebeurt niet gauw dat ik een hele blog aan 1 film wijd, maar deze film heeft het meer dan verdiend. Wat een ontzettend leuke film. Er zitten heel veel grappige momenten in, maar ik heb ook flink wat traantjes gelaten.

Het is een beetje moeilijk uit te leggen, maar het verhaal heeft me gewoon geraakt. Hoe een vader alleen komt te staan met zijn kinderen en moeite heeft om zijn gevoelens onder woorden te brengen. Hoe het hem uiteindelijk toch lukt om zijn zoon te begrijpen en alles uiteindelijk toch op de goede plek terechtkomt. Gewoon een mooie feelgood movie…

Ik kan er eigenlijk heel kort over zijn. Ik heb deze film 5 sterren gegeven als beoordeling op Letterboxd. Kortom… Deze film moet je gewoon gezien hebben!!!