Hoewel het voorjaar ons nog een beetje in de steek laat is het nu wel tijd om te beginnen met het zaaien van groenten en kruiden. Nu doe ik dat al een aantal jaren. Dit jaar wilde ik het echter iets anders gaan doen dan voorgaande jaren.

Ik begin altijd met het kweken van de plantjes op mijn vensterbank. In een kweekbak prop ik zaadjes in een bakje, wacht tot ze groot genoeg zijn en zet ze dan buiten in potten. Ik heb namelijk de hele tuin beklinkerd en een echt moestuintje had ik dus nooit. Tot deze week!!! De eerste plantjes had ik al gezaaid en deze begonnen langzaam uit te komen.

Bij de Boerenbond kocht ik een ‘Vierkante meter moestuin’. Een houten geraamte die je overal waar je wilt neer kunt kunt zetten. Zeil erin leggen, potgrond erbij en het tuinieren kan beginnen. De bak is netjes verdeeld in 16 vakken zodat je een beetje geordend kunt zaaien. Op de computer maakte ik een klein overzichtje zodat ik weet welke groente in welk vak staat.

De radijsjes en worteltjes die in de kweekbak al uit waren gekomen heb ik meteen omgezet en ik zaaide nog 3 verschillende soorten sla en witte sperzieboontjes. In het kweekbakje op de vensterbank staan nu nog courgettes, kerstomaatjes en enkele kruiden. Als de IJsheiligen zijn geweest mogen deze ook naar buiten. Ik kan niet wachten om te zien hoe het er over een aantal weken uit zal zien!!!

Nu ik dus bijna alles in de bak kan kweken kan ik de berg bloempotten die ik heb gebruiken om leuke bloemetjes en zo in te zetten. Binnenkort maar eens even naar het tuincentrum…

Omdat ik toch wat meer groen in de tuin wil hebben, heb ik nog een klein experiment uitgevoerd. Ik heb een paastak, volgens mij een krulhazelaar, in een pot gezet. In de vaas waren er flink wat worteltjes aan gekomen en ik wil nu kijken of ik er daadwerkelijk een boom van kan kweken. Als ik zie dat de tak ook echt gaat groeien wil ik enkele klinkers uit de grond halen en deze in de vaste grond zetten. Vind het toch wel gezellig uitzien om een struik/boom in de tuin te hebben.

Nu nog even duimen dat het zonnetje weer gaat schijnen zodat ik de tuin weer helemaal op orde kan gaan brengen. Het is nu nog een beetje een zootje, tijd voor opruiming…