Tja, zo heb je helemaal geen tijd om een blogje te schrijven en zo ben je ziek en hang je de hele dag maar een beetje op de bank met een boek en voor de tv…
Nu dus even alle tijd van de wereld. Ik zou zeggen, pak iets te drinken en ga er eens goed voor zitten!!!

Maar eerst maar eens een beetje vertellen over afgelopen weekend.

Vrijdag hadden we afgesproken om met zijn allen bij mijn ouders te gaan eten. Met zijn allen is dus ook mijn broertje met vrouw en kids. Ik zat nog rustig thuis achter de pc toen ik ineens een auto hoorde stoppen en mijn broertje met een megagrote tv an zag komen sjouwen. Hij had er nog eentje over en ik keek op de slaapkamer nog altijd naar 37 cm.

Zaterdag dus flink gesjouwd. Tv van beneden naar boven en de nieuwe tv beneden in de kast geïnstalleerd. Het past allemaal net!!!

Nieuwe tv past precies in de kast!!!

Omdat ik alles uiteraard opnieuw aan moest sluiten moest ook alles even getest worden. En bij het aansluiten van de dvd-speler zat er nog een film in waarvan laatst het geluid niet werkte. En nu werkt het ineens dus wel!!! Ben helemaal happy dat ik nu weer alles kan kijken… Heeft dus duidelijk met de tv te maken gehad terwijl ik altijd dacht dat het aan mijn home-cinema-set lag.

Pap is nog even langsgekomen om de tv boven te installeren. Deze hangt op een steun en ik krijg dat alleen uiteraard niet erop getild.  Beetje geklungeld met een grote spanband en nu kan ik boven ook naar een normaal formaat kijken…

TV op de slaapkamer hangt ook!!!

Via Twitter kan ik van iemand een Ziggokastje overnemen zodat ik boven ook digitaal tv kan kijken. Ik moet alleen nog even een extra smartcard scoren. Nu zag ik op de site van Ziggo dat die kaartjes € 29,95 kosten en volgens mij komen er dan ook nog verzendkosten bovenop. Nu kan ik me herinneren dat je die volgens mij ook gewoon in de winkel kunt kopen. Iemand enig idee wat ze daar dan kosten?

Omdat ik volgend weekend moet werken hadden we besloten om afgelopen zondag al Sinterklaas te vieren. En wat was het geslaagd!!! Ik had geregeld dat de Sint met een aantal Pieten op bezoek zou komen. Hihihi, Fabienne heeft een uur lang zitten stuiteren voor hij was gearriveerd…

Maar omstreeks 17.00 uur was hij er dan…

DSC_0434

Tegen alle verwachtingen in vond Enrique het helemaal niet eng. Hij zat te zwaaien naar de Pieten en kroop zomaar bij de Sint op schoot, waar hij lekker op zijn gemakje bleef zitten.

Ook de Sint nam er alle tijd voor en deelde rustig alle cadeautjes uit en wachtte tot iedereen alles had uitgepakt. En ook de “grote” kinderen werden niet vergeten!!!

DSC_0473 DSC_0474

Na ca. 3 kwartier moesten de Sint en zijn Pieten weer op pad om andere kindjes te gaan bezoeken. Buiten werden er wel nog eventjes groepsfoto’s gemaakt. Pap staat er helaas niet op…. (Er moet toch iemand de foto’s maken)

DSC_0475

Ik ben ook goed verwend geworden door de Sint. Ik ben voorzien van een pyjama, het nieuwe boek van Baantjer, een kraslot en een luxe chocoladeletter.

Helaas voelde ik me de hele dag al niet zo lekker en ’s avonds werd het nog veel erger. Er zat een griepje onder de leden dat inmiddels aardig zijn uitwerking heeft…

Tja, en wat doe je als je op de bank hangt en ziek bent? Juist, dan ga je een beetje lezen en films kijken. En dat heb ik gisteren dus ook gedaan.

Ik ben een aantal weken geleden op een kinderboekenparty geweest en daar hadden ze ook fantasyboeken die door volwassenen worden gelezen. Het zouden een beetje de opvolgers van Harry Potter moeten worden. Ze hadden een aanbieding en ik heb dus maar meteen de hele serie genomen. De serie heet Century en het eerste deel “De Ring Van Vuur”, heb ik gisteren echt verslonden. Maar liefst 330 bladzijden vlogen er zo doorheen… Wat een heerlijk boek!!! Het leest supermakkelijk weg en is absoluut niet kinderachtig geschreven. Hieronder even de beschrijving.

Het is 29 december 1999 en Hotel Domus Quintilia in Rome is overboekt voor de millenniumwissel. Zo komt het dat Elettra, de dochter van de hoteleigenaar, haar kamer deelt met drie andere tieners, wiens ouders in het hotel verblijven: Mistral uit Parijs, Sheng uit Shanghai en Harvey uit New York. Elettra is een heel gewoon Italiaans meisje, behalve dat allerlei elektrische apparaten vaak raar gaan doen als zij in de buurt is en spiegels waar zij in kijkt hun glans verliezen.
Ook heeft ze soms last van onverklaarbare tintelingen in haar lichaam.
Kort na de eerste ontmoeting blijkt dat alle vier de kinderen jarig zijn op 29 februari, een vreemd toeval.
Diezelfde avond strompelt er een man langs de oever van de Tiber. Hij heeft een zwart koffertje bij zich. Hij is op zoek naar vier kinderen. Als hij Harvey, Sheng, Elettra en Mistral, die een nachtelijke wandeling door Rome maken, tegenkomt weet hij zeker aan wie hij zijn koffertje moet geven. In de koffer zitten een aantal vreemde voorwerpen.
Ook Jacob Mahler is op zoek naar een zwarte koffer. Hij komt die avond aan in Rome om hem te vinden. Hij is een huurmoordenaar.
De wedloop is begonnen…
De ring van vuur is het eerste deel van de razendspannende vierdelige serie Century voor 12+. Een Da Vinci Code voor jongeren en iedereen die niet weet wat hij na Harry Potter zal gaan lezen!

Tja, en dan heb je het boek uit en lig je nog steeds op de bank… Gisterochtend eventjes op de pc een aantal filmpjes aangeklikt en tegen de tijd dat ik een filmpje wilde gaan kijken was de nieuwe Pixarfilm “Up” binnen.
Ik ben nog steeds een fan van tekenfilms en deze is echt ontzettend mooi in elkaar gezet. Mooi verhaal in een grappig jasje met ontzettend mooie animaties die bijna echt lijken.

Carl Fredricksen heeft er zijn hele leven al van gedroomd om de wereld te ontdekken en grootse avonturen te beleven. Maar op 78-jarige leeftijd lijkt het alsof zijn leven aan hem voorbij is gegaan en zijn de grootse avonturen alleen maar dromen geweest. Maar dat gaat vanaf nu veranderen als Carl besluit om zijn dromen uit te laten komen. Samen met de 8-jarige padvinder Russel gaat hij op avontuur.

Tja, en dat waren dan wel zo’n beetje de afgelopen dagen… Oh ja, nog een kleine tip voor mensen die ook het goede doel een beetje willen steunen. Een tijdje geleden kwam ik via een collega op de site Jona terecht. Een Nederlandse leverancier voor de artikelen van “LiveStrong“.
Hier kun je de bekende bandjes bestellen voor maar € 3 inclusief verzendkosten. Meteen dus een bandje in de maat small besteld.

1 is ook maar 1 en ik ben dus ook op zoek gegaan naar een zelfde soort bandje van Pink Ribbon. En ja hoor, op de site van Pink Ribbon kwam ik ook een bandje tegen voor € 1,50. Vrienden wilden ook nog een aantal artikelen hebben en we konden dus mooi de verzendkosten delen.

Het is dus nu een vrolijke bedoening om mijn pols en ik steun er ook nog eens de goede doelen mee!!!

Ik denk dat het blogje nu wel lang genoeg is geworden. Ik kruip weer lekker onder mijn deken op de bank en denk dat ik eens in het tweede deel van Century ga beginnen…

Fijne dinsdag allemaal!!!