Het carnavalsgeweld is weer losgebarsten in Limburg. Overal zie je de kleuren ‘Roed, geel en greun‘ en de social mediasites barsten weer uit hun voegen met afbeeldingen van verklede mensen.

Vastelaovend
De voorpret van carnaval vind ik wel leuk. Jullie hebben hier beslist de foto’s van de diverse zittingen langs zien komen. Carnaval zelf sla ik echter over. Ik heb een grondige hekel een verkleden en schminken en blijf die dagen dus lekker thuis.

Dat wil echter niet zeggen dat ik er niets meer van meekrijg. De optocht komt komende zondag hier door de straat en dat wil zeggen dat er weer versierd moet worden. Inmiddels hangen de vlaggetjes alweer aan de huizen en hebben de meeste mensen al hun ramen versierd. Morgenochtend mag ik samen met de straatcommissie weer een heleboel ballonnen opblazen en worden ook de lantaarnpalen weer versierd.

Zondag kijk ik bij opa de optocht en zal daarna waarschijnlijk gewoon lekker op de bank ploffen. Lekker met een boek of een goede film, dat is voor mij gewoon een genietmomentje.

En jij, ga jij carnaval vieren?

Groetjes-Serena-schuin-winter