Hihi, ik kreeg op het vorige blogje een paar reacties die wel duidelijk aangeven dat ik af en toe echt TE nerdy blogjes schrijf. Vandaag dus weer een doodnormaal blogje over ditjes en datjes. Ik zou zeggen, neem een kop koffie en ga er even goed voor zitten, want het gaat een lekkere lange blog worden!!!

Afgelopen weekend had ik dus een paar dagen vrij en daar heb ik dan ook volop van genoten. Zaterdagavond had ik een feestje van vrienden die 12½ jaar getrouwd waren. Een heel gezellige avond!!! Volgens mij sta ik op aardig wat foto’s en als het goed is krijg ik die nog doorgestuurd. Als ze leuk zijn geworden zal ik er hier wel een paar laten zien.

Zondag moest ik dus achter de bar staan op Nouvelle Nouveau. Helaas was het weer niet geweldig en was de animo niet om over naar huis te schrijven. Heel jammer, totaal niet druk gehad dus. Hopen dat het zonnetje volgend jaar weer schijnt en dat ik weer het vuur uit mijn sloffen moet lopen.

Maandag en dinsdag had ik ook nog lekker vrij en heb ik in huis een beetje rondgelummeld. Na lange tijd ook maar eens een filmpje gedownload en dit lekker op de bank liggen kijken. Ik had al meerdere goede dingen gehoord over ‘Nowhere Boy’ en die heb ik dus maar eens opgezocht.

“Nowhere Boy” vertelt het verhaal van de jeugd van John Lennon. Liverpool 1955, Lennon is een intelligente maar gevoelige tiener die gevangen zit tussen Mimi, de daadkrachtige tante die hem opvoedde, en Julia, zijn gedreven moeder die hem achterliet. Verlangend naar een normale familie, vindt hij in rock ’n roll de ideale ontsnappingsmogelijkheid. Zijn creatief talent vindt een verwante geest in de jonge Paul McCartney. Juist als Johns’ nieuwe leven begint, komt de waarheid over zijn verleden boven. Dit leidt tot een tragedie waaraan hij nooit meer zou ontsnappen.

Wat een ontzettend goede film!!! Ik zat zo in het verhaal dat de film al was afgelopen voor ik er erg in had. Jammer, ik had graag willen zien hoe The Beatles (Die naam wordt overigens de hele film niet genoemd) hun eerste album opnamen in Hamburg, maar hier eindigt het verhaal. De film heeft er wel voor gezorgd dat ik meer te weten wil komen over het leven van John Lennon en ik ben dus op zoek naar het eBook van zijn biografie. Er is toevallig iemand hier die deze heeft en weet of deze überhaupt bestaat?

Dinsdag was ik een beetje op Twitter aan het surfen en zag ik dat Gerrit op zoek was naar een vogelhuisje om in de tuin tegen de muur te kunnen hangen.  Nu was ik hier zelf ook naar op zoek en met enkele foto’s van zijn vogelhuisje stak hij me aan. Ik had van vrienden voor mijn verjaardag een cadeaubon van Intratuin gekregen en bedacht dat dit wel een mooie manier was om die te besteden. Dus op naar de Woonboulevard…

Geslaagd voor een hangend vogelhuisje... Recycling... Voederbol die op een petfles gedraaid kan worden.

Uiteindelijk dus geen huisje voor tegen de schutting, maar wel eentje die ik prima aan de haken voor de hanging baskets kan hangen. Verder zag ik ook nog een voederbol voor vogelzaad die je op een gebruikte petfles kunt draaien. Ook leuk en ook nog goed voor het milieu, dus ook maar meegenomen en opgehangen. (Helaas kletterde hij gisteren op de grond en heb ik hem nu vast moeten zetten met enkele tie-raps, maar dat mag de pret niet drukken). Het vogelhuisje is inmiddels voorzien van een bodempje vogelzaad, een vetbol en een netje pinda’s en ik zag vanochtend dat het inmiddels al druk bezocht wordt.
Inmiddels lijkt het hier achterom wel een supermarkt voor vogels. Ik heb overal pinda’s, vetbollen en voer hangen en liggen en de musjes en koolmeesjes vliegen af en aan. Hihi, Flux vindt het volgens mij wel ‘spannende tv’, hij zit de hele dag naar buiten te kijken en ‘vertelt’ hele verhalen.
Nu wil ik zelf als het iets kouder is nog een grote vogeltaart maken voor op de tuintafel. Ik meen me te herinneren dat ik ooit eens zoiets heb gezien bij een van mijn lezertjes. Mocht jij dat zijn, heb je dan even een link naar die blog? Altijd leuk om ideeën op te doen.

Morgen is het alweer oktober en dan is het ook de maand van borstkanker. Iedereen kent natuurlijk wel de armbandjes van Pink Ribbon en de actie. Vorig jaar kocht ik al het siliconen armbandje. Dit jaar is er echter ook weer een armband met bedels, maar eigenlijk vond ik die niet zo geslaagd voor mij. Zondag zat ik echter Life 4 You met Carlo en Irene te kijken en zag ik dat Angela Groothuizen dit jaar ook een armbandje uitbrengt voor Pink Ribbon. Een simpel lintje met kleine bedeltjes dat je om je pols moet wikkelen…

Op de site van de KWF Kankerbestrijding kun je dit bandje bestellen. Ik heb het maandagavond besteld en gisteren lag het al in de brievenbus. Mijn bijdrage voor het goede doel is dit jaar alweer gedaan…

En dan als laatste nog het verhaal over mijn nieuwe sjaal. Een hele tijd geleden was ik even met de vrouw van pap aan het shoppen en zag ik bij de Zeeman een boekje liggen met patronen om sjaals te breien. Nu ben ik zelf helemaal niet zo handig en kan ik alleen maar rechtsom breien. Nu weet ik dat Sjannie wel heel goed kan breien en na haar eens lief te hebben aangekeken hebben we het boekje gekocht, in de winkel meteen een patroon uitgezocht en de wol gekocht om te kunnen beginnen. En gisteren mocht ik dan mijn nieuwe sjaal in ontvangst nemen. Hij is superdik en heerlijk warm. Buiten dat is hij natuurlijk ook nog eens ontzettend leuk geworden!!!

De door Sjannie zekfgebreide sjaal voor mij is af... Superleuk geworden!!!

Ik zal deze winter geen koude hals krijgen!!!

Zo, inmiddels heb ik weer meer dan genoeg verteld en moet ik maar eens een einde aan deze blog gaan breien (Hoe toepasselijk…). Ik mag vandaag en morgen nog werken en dan heb ik weer heerlijk weekend. Hopen dat het weer dit weekend nog een beetje opklaart.
Morgen en zondag heb ik nog wat verjaardagen in de planning, dus dit gaat ook weer gezellig weekend worden.

Ik wens jullie allemaal een fijne donderdag en alvast een heel fijn weekend!!!