Ik zag hem al op verschillende blogs langskomen, The Christmas Tag… Gewoon een aantal vragen die met alles rondom Kerst te maken hebben. 

Kerstbanner

Omdat ik allemaal verschillende versies van de tag tegenkwam heb ik zelf een combinatie gemaakt van de leukste vragen. Voel je vrij om hem ook over te nemen, altijd leuk om te lezen hoe andere mensen over Kerst denken.

Wat is je favoriete kerstliedje?

Daar hoef ik niet lang over na te denken, dat kan maar 1 nummer zijn… Ik draaide het nummer vroeger al grijs en heb zelfs de cd-single. ‘Last Christmas’ van Wham! is voor mij echt het ultieme kerstnummer.

Een echte boom of een kunstboom?

Ik heb al sinds ik op mezelf woon een kunstboom. Lekker makkelijk… Je hebt geen last van vallende naalden (alhoewel…) en je de boom is, als je een beetje een goede hebt, mooi vol van vorm en te buigen in de vorm waarin jij hem wilt hebben.

Welke kleuren hangen er in je boom?

KerstboomIk heb gedurende de jaren natuurlijk van alles verzameld. De eerste paar jaren had ik gouden ballen in de boom en later ben ik overgestapt op zilver met wit.
Vorig jaar was ik die saaie kleuren eigenlijk helemaal zat en kocht ik een hele lading rode ballen. Als slingers kocht ik witte boa’s waardoor het lekker tegen elkaar afsteekt. Nog een paar witte sneeuwvlokken ertussen en klaar was mijn boompje.

 

 

Wat is je favoriete kerstfilm?

Santa ClauseSinds ik Netflix heb, heb ik al de nodige kerstfilms gekeken. Mijn favoriete films blijven echter toch de films van ‘The Santa Clause‘ met Tim Allen. Alles is zo mooi gemaakt en het verhaal is leuk in elkaar gezet.

Als kind was ik echter helemaal weg van ‘Mickey’s Kerstfeest‘, de Disney versie van A Christmas Carol. Als je kinderen hebt moet je ze die absoluut laten kijken!!!

Een witte Kerst: Ja of Nee?

Strandkerst

Tja, ik zal nu wel mensen voor het hoofd stoten, maar NEE. Ik heb echt een broertje dood aan sneeuw en kou. Als het aan mij lag vierde ik Kerst gewoon in de korte broek in de achtertuin. Helaas zal dat in Nederland niet lukken, maar de huidige temperaturen vind ik totaal niet vervelend.

Welke kleding draag je deze Kerst?

Oh, daar kan ik kort over zijn. Lekker makkelijke kleding… Kerstavond gaan we met zijn allen gourmetten (Verrassend…) bij mijn ouders. Laten we eerlijk zijn, na zo’n avondje ruik je als een wandelende friteuse, dus zonde om dan met je goede kleding aan tafel te zitten.

Vroeg opstaan of lang uitslapen met Kerst?

Sinds gisteren heb ik vakantie en ik heb het genoegen om maar liefs twee weken uit te mogen slapen. Helaas was ik vanochtend alweer om 05.20 uur wakker, nadeel als je het hele jaar vroege diensten draait. Ach, ik vind het wel heerlijk om dan toch lekker lang in bed te blijven liggen en een beetje te lezen, spelletjes doen op mijn iPhone of gewoon tv te kijken. Dus… Uitslapen!!!

Groetjes-Serena-schuinkerst