Bij Roxanne kwam ik laatst deze tag tegen. Altijd leuk om over muziek te mogen schrijven… Wat is nou mijn smaak qua muziek en wie heb ik al allemaal live gezien? Hieronder kun je het allemaal lezen!!!

Muzieknoten…

 • Wie is je favoriete artiest?
  Oeh, ik heb niet specifiek 1 favoriete artiest. Als ik er dan toch eentje zou moeten kiezen denk ik dat ik toch bij Eros Ramazzotti uitkom. Ik ben inmiddels al drie keer naar een concert van hem geweest, heb al zijn muziek en kan ook bijna ieder liedje foutloos meezingen. (Ja, ik weet zelfs waar hij het over heeft.)
 • Zing je onder de douche?
  Uhm, nee… Ik heb wel een luidspreker in de douche hangen en als het niet al te vroeg is klinkt er wel altijd een muziekje in de badkamer. Waar ik dan wel zing? In de auto!!! Daar kan je heerlijk hard meebrullen en als de ramen dicht zijn is er niemand die je hoort…
 • Wat was de eerste cd in je bezit?
  Jeetje, dat weet ik dus echt niet meer. Volgens mij hadden wij onze eerste cd-speler al toen ik een jaar of 9 was, inmiddels al 27 jaar geleden.
  Ik weet wel dat ik een aantal verzamelcd’s had die bijvoorbeeld door een firma waren uitgegeven waar mijn vader brillenglazen bestelde. In ieder liedje kwam wel het woord ‘eye’  voor.
 • Als er nog geen internet bestond (Dus ook geen Spotify, YouTube, downloaden), welke cd zou je dan kopen?
  Dat zijn dus sowieso de cd’s van Eros, maar ik luister ook erg graag naar de muziek van Anouk. Haar laatste cd heeft al aardig wat keren gedraaid op Spotify.
  Maar misschien ook weer net als vroeger die MTV-cd’s waar de hits van de laatste maand op stonden.
 • Welke artiest of welk nummer is een ‘Guilty pleasure’ van jou? (Wel eerlijk zijn hè?)
  Tja, dan moet ik toch eerlijk bekennen dat ik het best wel leuk vind om Duitse nummers lekker hard mee te brullen. Wie kan ‘Jeanny’ van Falco of ’99 Luftballoons’ van Nena nu niet woord voor woord meezingen?

 • Welke artiest(en) heb je live gezien?
  Oh wow, dat zijn er best wel veel. Aangezien ik een paar keer op Pinkpop, Bospop en de Night of the Proms ben geweest zijn er nogal wat de revue gepasseerd. Ik zal eens proberen om ze allemaal op te noemen.Eros Ramazzotti, Simply Red, Anastacia, The Bangles, Boy George, Golden Earring, Anouk, The Jacksons, Blue, Crowded House, UB40, Marco Borsato, Ali B., Doe Maar, Nick & Simon, Janse Bagge Band, Racoon, Gloria Estefan, Amy MacDonald, John Miles, Seal, Angie Stone, Grace Jones, The Presidents of the USA, Kid Creole & The Coconuts, Kane, Fun Lovin’Criminals, Snow Patrol, En Vogue, Toto, Live, Milk Inc., 2Unlimited, Santana, Linkin Park, Take That.
  Waarschijnlijk ben ik nog een hele lading artiesten van festivals vergeten, maar dit is toch al een aardig lijstje dacht ik zo.
 • Van wat voor muziek of welk nummer word je emotioneel?
  Oh, dat hangt heel erg van de bui af waar ik me op dat moment in bevind. Als ik goede zin heb en het favoriete liedje van mijn moeder komt op de radio kan ik het gewoon lekker meezingen. Zit ik echter even niet zo lekker in mijn vel kan het zomaar zijn dat me de tranen in de ogen springen.
 • Aan welk nummer heb je een speciale herinnering? Welke herinnering brengt dit nummer bij je naar boven als je het luistert?
  Hahaha, ik denk dat dat het nummer ‘Blue (Da Ba Dee)’ van Eiffel 65 moet zijn. In het jaar dat dit nummer uitkwam ging ik voor het eerst zonder ouders op vakantie naar Italië en dit nummer werd toen echt grijsgedraaid.

Erg leuke tag om in te vullen moet ik zeggen. Ik ga niemand taggen om hem ook over te nemen, maar ga vooral je gang. Leuk om te lezen wat de guilty pleasures van andere bloggers zijn!!!!

Groetjes