Iedereen heeft wel vaste items die worden meegesleept als hij/zij de deur uitgaat. Voor de een is dat een handtas die helemaal volgestouwd zit, terwijl een ander met een paar kleine items al ‘compleet’ is.

Vorige week kwam ik de site Everyday Carry tegen, een site waarop mensen de items laten zien die ze standaard meenemen. Deze site is een beetje erg Amerikaans, ik kwam ook veel foto’s met vuurwapens en zo tegen, maar het idee achter de site vond ik wel erg leuk.

Nu leek het me wel leuk om zelf eens te laten zien wat ik standaard bij me heb op een vrije dag en wat er nog extra meegaat als ik moet werken. Ik maak er meteen maar een tag van, ik ben benieuwd wat andere mensen nu zoal meeslepen. Om dan zelf uiteraard de aftrap te geven.

Ten eerste de spullen die ik sowieso altijd bij me heb:

Alledaagse carry…

 • Een zonnebril, op deze foto een Ray-Ban Wayfarer, maar met een vader die opticien is heb ik echt een lade vol met zonnebrillen. (*Kuch* Ik heb ‘maar’ 6 Ray-Bans)
 • Mijn Apple EarPods. Ik luister altijd en overal waar het maar kan naar muziek en op straat is dat natuurlijk net iets handiger met dopjes in mijn oren… Momenteel wacht ik nog op een setje EarSkinz die onderweg zijn vanuit Amerika, deze moeten het draagcomfort schijnbaar stukken verbeteren.
 • Mijn Pebble Smartwatch. Ik draag het horloge nu een aantal maanden en ik zou echt niet meer zonder kunnen. Zo ideaal dat je bij berichtjes niet meer continue je gsm uit je zak hoeft te trekken, maar het rechtstreeks op je pols kunt lezen.
 • Een sleutelbos. Tja, we kunnen niet meer zomaar de deur thuis open laten staan. Aan de sleutels zitten onder andere een 8 GB USB-sleutel en een klein lampje, de Mag-Lite Solitaire.
 • Een zakmes. Je zult wel denken, een vrouw met een zakmes? Ja, sommige vrouwen hebben een nagelsetje of zoiets bij zich en ik koos voor een Victorinox Climber Silvertech. Ik had echt al jaren een mesje bij me, maar dit was inmiddels zo ‘mishandeld’ dat het krom en vies was geworden. Goede reden om me deze week dus zelf te voorzien van een nieuw zakmes. Er zitten allemaal kleine handigheidjes in… Uiteraard een groot mes, een klein mes, een schaartje, pincet, tandenstoker, naald, brillenschroevendraaiertje, kurkentrekker, draaghaak, boorpriem met naaioog, blikopener met kleine schroevendraaier en een flessenopener met grote schroevendraaier. Het is gewoon heel handig en ik ben gewend om snel in mijn broekzak of tas te graaien als ik iets wil openen, knippen enz.
 • En last but not least, mijn BookBook voorzien van een witte iPhone 5 16 GB. De BookBook is niet alleen een goede bescherming voor mijn iPhone, er kunnen ook pasjes en geld in opgeborgen worden en dat maakt dat het ook meteen mijn portemonnee is.

Dit zijn dus de spullen die ik praktisch altijd bij me heb, waar ik ook maar naartoe ga. Als ik ga werken sleep ik nog een werktas mee en daarin zitten nog een paar extra essentiële items.

Alledaags werk

 • Mijn iPad mini 16 GB voorzien van een tech21 case. Deze staat altijd standaard naast me op het bureau en voorziet me ten eerste van een muziekje. Verder gebruik ik hem de hele dag als agenda, notitieboek enz.
 • Ik kan natuurlijk niet álles typen, het is vaak ook gewoon sneller om even iets op te schrijven. Ik heb al een aantal jaren deze Parker Urban pennenset, waarvan de vulpen veruit de meest gebruikte is. Dan schrijf ik tenminste leesbaar…
  Ik ben een hele tijd op zoek geweest naar een mapje voor 4 pennen, maar die zijn echt waanzinnig duur. Afgelopen week kwam ik bij toeval dit etui van Eastpak tegen waar ik ook meteen mijn kabeltjes en zo in op kan bergen. Ik gebruik twee snoepblikjes (Van Xenos) om alle kleine stekkertjes bij elkaar te houden, netjes geordend.
 • En met veel devices die een batterij gebruiken kun je niet zonder een goede oplader. Ik kocht lang geleden al deze Duracell mobiele oplader en gebruik deze echt overal voor. Het voordeel is dat deze dus ook zonder een stopcontact op kan laden en is dus ook heel handig voor onderweg. Als ik langer wegga heb ik deze dus ook bij me als ik niet hoef te werken.

Als ik het zo bekijk sleep ik best wel een hele lading spullen mee en dan heb ik de autosleutels, sigaretten en dampers nog niet eens op de foto gezet. Maar ja, zonder deze spullen voel ik me gewoon naakt en voor een aantal dingen rijd ik ook echt weer naar huis mocht ik ze vergeten zijn.

Jaren geleden plaatste ik al een blog over de inhoud van mijn tas, maar in de loop van de jaren zijn er wel wat dingen veranderd. Vooral die tas vind ik eigenlijk maar lastig, dus ik heb het een beetje aangepast.
Nu is natuurlijk mijn vraag, wat slepen jullie allemaal mee op een normale of een werkdag? Mij lijkt het dus leuk als jullie deze tag overnemen en ook op de foto zetten wat jullie zoal meenemen. Doe mee!!!

GroetjesSerenaLente