Ten eerste wil ik jullie natuurlijk allemaal het beste wensen voor 2015. Alweer een jaar achter de rug waarin weer van alles gebeurde, leuke en minder leuke dingen…

Bij Wanda kwam ik een leuke vragenlijst tegen die een mooie terugblik op het jaar 2014 biedt.

Wat heb je in 2014 gedaan wat je nog niet eerder had gedaan?

Het is natuurlijk niet een heel schokkend iets, maar ik ontdekte het geocachen. Ik ging een paar keer op pad en het lukte me ook nog om de caches te vinden. Ik heb er in ieder geval een hele leuke hobby bij!!!
En sinds een maand heb ik dan ook gitaarles. Al jaren wilde ik graag een instrument kunnen bespelen, maar ik stelde het steeds uit. Eindelijk heb ik de stap gezet en wat vind ik het leuk!!!

Gitaar…

Wat is je grootste prestatie van het afgelopen jaar?

Poeh, moeilijke vraag. Het beste is denk ik wel dat ik op het werk werd gevraagd om bij een speciale afdeling te komen werken. Het is een nogal geliefde functie en ik voel me vereerd dat ze mij in staat achten om deze functie te kunnen vervullen. Komende maandag mag ik beginnen en mag ik laten zien wat ik waard ben…

Welke landen heb je bezocht?

Ik ben dit jaar niet op vakantie geweest, maar aangezien ik in het grensgebied woon kom ik natuurlijk al snel in het buitenland. De boodschapjes worden regelmatig in Duitsland gedaan en tanken is in vooral in België erg voordelig. Twee maanden geleden bezochten we met een hele groep Antwerpen voor een dagje shoppen en The Night Of The Proms. Dat was wel een heel gezellige dag!!!

NOTP…

Wat zijn je favoriete momenten van 2014?

Oh, dat waren er wel een aantal hoor!!! Bovenstaand uitje naar de NOTP was al erg geslaagd, maar ook het weekendje dat ik bij Harriët en Marco doorbracht was erg gezellig… Ik heb hen ook besmet met het geocache virus!!!

Blij!!!

Wie of wat heb je het meeste geknuffeld in 2014?

Tja, een vrijgezel knuffelt natuurlijk niet zoveel. Hoewel, Flux is natuurlijk een goed slachtoffer om mee te knuffelen. Af en toe vindt hij het zelfs ook nog leuk… Mijn oude sok wordt dit jaar al 13 en begint langzaam een beetje slomer te worden. Tegenwoordig ligt hij eigenlijk alleen nog maar bij mij op de bank…

Knuffelen…

Wat is het beste dat je vorig jaar hebt gekocht?

Dat is dan waarschijnlijk toch mijn iPhone 6. Inmiddels ben ik al helemaal gewend aan het grotere scherm, de goede camera en kan ik niet meer zonder. Dat gold ook voor mijn vorige iPhones hoor, maar ieder nieuw model wordt steeds een beetje leuker…

Installeren…

Waar heb je het meeste geld aan uitgegeven?

Gadgets!!! Ik vind het leuk om het nieuwste van het nieuwste en het beste van het beste te hebben. Wat ik in mijn hoofd heb, heb ik nog niet in mijn kont. Ach, ik werk er ook hard genoeg voor en heb altijd veel plezier van de dingen die ik koop.  Een transmitter voor in de auto, een bluetooth headset, zakmes, zaklampje, noem het maar op… Iedere gek zijn gebrek!!! 😉

Wat is het grootste doel wat je hebt bereikt dit jaar?

Ik denk niet dat ik echt een doel heb bereikt. Daar was ik ook niet echt mee bezig, dus dan valt er ook weinig te bereiken. Ik heb gewoon lekker mijn ding gedaan en eigenlijk liep alles als een trein dit jaar. Dat is natuurlijk ook al een prestatie op zich…

In wat faalde je?

Uhm, is het heel erg om te zeggen dat ik niets zou kunnen verzinnen? Ik kan me niet herinneren dat ik iets geprobeerd heb dat me niet gelukt is.

Wat deed je op je verjaardag?

Helemaal niks!!! Het was bloedheet, maar ze hadden ook een hele lading regen gemeld. Ik belde het bezoek af dat had willen komen omdat ik het niet zag zitten om met zoveel mensen met 34 ºC in een kleine woonkamer te zitten.
’s Avonds ging ik lekker bij mijn ouders eten en de rest van de dag hing ik gewoon een beetje op de bank.
Ach, inmiddels vind ik het niet meer heel interessant om jarig te zijn, het is gewoon een dag net als alle andere 364 dagen in een jaar.

Welk liedje doet je denken aan 2014?

Misschien dat het me later niet specifiek aan 2014 zal laten denken, maar ik vind Take Me To Church van Hozier wel een van de mooiste liedjes die afgelopen jaar zijn gemaakt.

Vooral de achterliggende gedachte die met de clip wordt uitgedragen, een protest tegen homodiscriminatie, vind ik erg goed.

Wat was je favoriete tv-programma?

Dat is moeilijk kiezen, er zijn de laatste tijd namelijk zoveel leuke series op tv. Deze zomer was ik echter verslingerd aan Grey’s Anatomy en keek ik 5 seizoenen of zo achter elkaar. Denk dat deze er dit keer dus wel uitspringt…

Wat was het beste boek dat je hebt gelezen?

Hier had ik zomaar de tekst van Wanda kunnen laten staan, want we zijn het roerend eens. Het best boek dat ik afgelopen las was absoluut ‘Ik ben Pelgrim’ van Terry Hayes.
Zelden zo’n geniaal in elkaar verweven verhaal gelezen…

Ik ben Pelgrim

Wat was je favoriete film van 2014?

Hiervoor heb ik even mijn lijstje in Letterboxd moeten bekijken. Toch wel handig dat ik daar steeds een rating geef aan de film. Kan ik deze vraag nu mooi mee beantwoorden.
De toppers van afgelopen jaar blijken dan uiteindelijk Captain Phillips, 12 Years a Slave en Non-Stop te zijn.

Wat is het belangrijkste dat je in 2014 hebt geleerd?

Dat vriendschappen betrekkelijk zijn. Mensen komen en gaan in je leven, maar er zijn maar een paar mensen die je door en dik en dun steunen. Koester die mensen!!!

Al met al blijkt 2014 dus een prima jaar te zijn geweest!!! Zowel privé als op het werk liep het allemaal op rolletjes. Als dat in 2015 net zo gaat mag ik dus absoluut niet klagen… Laten we in 2015 gaan knallen!!!

Groetjes