Deze week kwam ik bij Saar een leuk ‘stokje’ tegen. Af en toe vind ik het wel eens grappig om te lezen wat andere mensen over een zelfde onderwerp te vertellen hebben, dus deze neem ik mee. Ik ga niemand taggen om hem ook over te nemen, maar voel je vrij om mee te doen!!!

Het onderwerp is dus duidelijk, boeken… Aangezien ik de laatste tijd weer behoorlijk wat boeken versleten heb, denk ik dat ik wel aardig antwoord kan geven op de vragen. De winter heeft weer langzaam zijn intrede gedaan en dan is het heerlijk om in een hoekje van de bank weg te kruipen met een goed boek!!! (Hoewel de hangmat in de zomer toch echt mijn voorkeur geniet…)
Ik ben benieuwd welke antwoorden jullie dadelijk op de vragen gaan geven!!!

 • 1. Audioboek of een echt boek?
  Zonder twijfel een echt boek. Ik wil lekker op mijn eigen tempo de voortgang van het verhaal kunnen bepalen. Ik heb het wel eens geprobeerd, maar als de stem van de lezer je al niet aanstaat wordt het verhaal ineens een stuk minder leuk.
 • 2. Zachte of harde kaft?
  Beetje lastig aangezien ik eigenlijk alleen maar digitaal lees. Als ik dan toch zou moeten kiezen ga ik toch voor de harde kaft, dat maakt het boek iets minder fragiel.
 • 3. Fictie of non-fictie?
  Dat maakt me niet zoveel uit. Er zijn genoeg waargebeurde verhalen die ik heb gelezen en ook daadwerkelijk heb verslonden. Maar over het algemeen lees ik toch meer fictie.

 • 4. Verzonnen of de echte wereld?
  De echte wereld, daar hoef ik niet over na te denken. Boeken over vampieren en dergelijke kunnen mij echt niet boeien (Met uitzondering van vraag 5), ik moet me er wel daadwerkelijk een voorstelling bij kunnen maken.
 • 5. Harry Potter of Twilight?
  Harry Potter!!! Ik heb die boeken echt verslonden en heb ook braaf alle films gezien. De laatste paar films heb ik in de bioscoop gekeken, erg jammer dat het verhaal afgelopen is.
 • 6. Geleend of gekocht?
  Beiden niet. Ik wissel onderling met vrienden epubs uit en hoef dus eigenlijk nooit een boek te kopen. Ik heb vroeger wel eens een abonnement gehad bij de bibliotheek, maar dat draaide er altijd op uit dat ik vergat het boek terug te brengen en ik dus weer een boete mocht betalen. Daar was ik dus snel klaar mee…
 • 7. Boekenwinkel of online?
  Dat is duidelijk, als je digitaal leest moet je je boeken van het net afplukken. Lang leve de nieuwsgroepen!!!
 • 8. Eenmalig boek of trilogie?
  Dat maakt me niets uit. De laatste tijd heb ik vaker boeken uit een serie gelezen. Eigenlijk ook wel prettig, als je het jammer vindt dat het verhaal is afgelopen kun je gewoon vrolijk verder gaan in het volgende deel.

 • 9. Zwaar en dik of lief en kort?
  Hahaha, door mijn eReader zijn al mijn boeken even dik en zwaar. Flauw… Meestal lees ik boeken van tussen de 200 en 300 bladzijden. Heel af en toe eens een dun boekje voor even tussendoor, maar het liefste gewoon gemiddelde dikte en ook lekkere dikke pillen. Zonde als het verhaal binnen een uurtje alweer afgelopen is.
 • 10. Romantisch of actie?
  Actie, maar dan in de vorm van een goede thriller. Verhalen waarbij je tijdens het lezen de neiging hebt om weg te kijken en het kippenvel op je armen staat terwijl het buiten hartstikke warm is.
Ik heb mijn doel van 30 boeken dit jaar al behaald. Ik zit er inmiddels zelfs al overheen. Van welk boek vinden jullie nu dat het een absolute must is om te lezen?