Eindelijk ben ik dan ook overstag. Ik heb me gisteren aangemeld voor Spotify Premium. Nu heb ik ook op mijn iPhone en op mijn iPad onbeperkt toegang tot ca. 18 miljoen muzieknummers zonder ze eerst te hoeven downloaden.

Ik ben al langere tijd een fervent gebruiker van Usenet en heb ook heel veel muziek in iTunes staan. Op de computer is dat ook geen probleem, ruimte genoeg, maar op de iPhone is dat toch een ander verhaal. Met een paar cd’s in hoge kwaliteit loopt de beschikbare ruimte al erg snel vol.

Gisteren werd de Spotify app eindelijk geupdate en deze is nu ook voor de iPad beschikbaar. Hierdoor werd mijn interesse toch weer gewekt. Ik ben me een beetje gaan oriënteren en ben uiteindelijk toch overstag gegaan. Ik heb me aangemeld voor een proefperiode van 30 dagen. Mocht het me binnen deze tijd niet bevallen kan ik het abonnement nog altijd beëindigen zonder kosten te hebben gemaakt.

Ik had al reeds langere tijd een gratis account bij Spotify, maar vond het toch vrij vervelend dat ik deze alleen op de MacBook kon gebruiken en dat er nogal veel reclame was. Inmiddels heb ik de ook apps op zowel de iPhone als de iPad geïnstalleerd en ik moet zeggen dat ik niet ontevreden ben. Ik heb al enkele leuke albums in de lijst gezet en enkele albums ook beschikbaar gemaakt voor offline afspelen. Dus mocht ik even zonder internet komen te zitten kan ik toch nog op mijn oordoppen naar leuke muziekjes luisteren.

Ik heb tot nu toe 2 kleine nadeeltjes ontdekt in de iPhone app. Het is niet mogelijk om afspeellijsten te zoeken en het is niet mogelijk om naar vrienden te zoeken. Maak je echter de op computer de afspeellijsten aan en voeg je hier vrienden toe dan staan deze ook automatisch op de iPhone. Een probleem dat dus eigenlijk heel makkelijk op te lossen is.

Vanochtend heb ik het in de trein eens goed kunnen testen en de muziek is perfect. Geen haperingen bij het streamen, vrijwel ieder nummer is voorzien van een cover en over de geluidskwaliteit mag ik ook niet klagen. Je kunt uiteraard in 320 Kb luisteren, maar dan dan wordt het datagebruik natuurlijk ook meteen stuk hoger. 160 Kb voldoet voor mij op dit moment prima voor de iPhone. Thuis op de Mac en op de iPad speel ik natuurlijk in de hoogste kwaliteit af. Bovendien is de app voor de iPhone en ipad voorzien van AirPlay en kan ik deze dus mooi naar mijn stereo of naar mijn Apple TV streamen.

Wil jij ook Spotify uitproberen voor 30 dagen? Meld je dan middels deze link aan!!! Mijn gebruikersnaam is ‘serenacloos’ (hoe verrassend). Zijn we echter al vrienden op Facebook en meld je je middels dit account aan staan we sowieso al in elkaars vriendenlijst.
Spotify is natuurlijk niet alleen beschikbaar voor Apple, dus ook andere Windows en Androidgebruikers kunnen profiteren van de aanbieding.

Gebruik jij al Spotify en heb je nog aanraders voor leuke afspeellijsten? Deel ze ook even met mij!!!