Gisteren liet ik op Twitter weten dat ik Spaghetti Carbonara ging maken. Nu waren er een aantal mensen die hier wel graag het recept van wilden hebben. Dat wil ik uiteraard graag met jullie delen. Het lijkt veel werk, maar het is binnen een kwartiertje klaar…

Ingrediënten:

  • Olijfolie
  • 5 eieren
  • Kookroom
  • Parmezaanse kaas
  • 1 pak Honig Vlugkokende spaghetti
  • Dubbelpak gerookte spekjes
  • 1 grote ui
  • 3 teentjes knoflook
  • Peterselie
  • Peper
  • Zout

Bereiding:

Breng een pan met ruim water aan de kook en voeg hier een scheut olijfolie en zout aan toe. Voeg de spaghetti toe als het water kookt en kook deze in ca. 8 minuten al dente.

Snipper de ui en de knoflook en fruit deze aan in een wokpan. Voeg de spekjes toe als de de uien een beetje glazig zijn.

Klop in een kom de 5 eieren en voeg een ruime scheut kookroom toe. Voeg hierna een klein zakje Parmezaanse kaas (Ca. 40-50 gram) en klop het geheel tot een zo glad mogelijke substantie. Breng het geheel op smaak met peper en (niet teveel!!!) zout. Houd er rekening mee dat de spekjes ook al gezouten zijn. Voeg hierna gehakte of gedroogde peterselie toe.

Giet de pasta af in een vergiet en voeg deze toe aan de uien, knoflook en spekjes. Laat het gas op de kleinste stand staan. Roer het geheel even om en voeg hierna je eiermengsel toe. Door de hitte van de pasta en de pan zal het ei licht stollen. Nog even goed omroeren en je Spaghetti Carbonara is klaar…

Smakelijk!!!