In samenwerking met het bedrijf Wooden Made mag ik deze keer een zonnebril reviewen. Heel iets anders dan de tech gadgets die jullie normaal van mij gewend zijn, maar heel leuk om eens een keer iets anders te doen.

Logo Wooden Made

Wooden Made is een bedrijf dat, zoals de naam als zegt, producten verkoopt die van hout zijn gemaakt. In dit geval zonnebrillen. Ze hebben een collectie van diverse modellen en verkopen ernaast ook nog een bijpassend etui, waar ik later op terug zal komen.

Op hun website omschrijft het bedrijf hoe de brillen worden gemaakt. De voorzijde van het montuur wordt in zijn geheel uit een blokje hout gesneden. Lijkt me erg positief voor stevigheid…

How it's made…

Het pakketje werd keurig verzonden via PostNL en voorzien van een trackingcode waardoor ik rekening kon houden met de bezorgtijd. Alles zat netjes in een stevig doosje welke was opgevuld met luchtzakjes waardoor alles netjes op zijn plek bleef liggen. Eerste pluspunt, keurige verzending.
De bril is tevens voorzien van een brillendoekje en een zakje om de bril in te doen. Dit zakje is overigens van hetzelfde materiaal als het doekje, dus dit heeft meteen een dubbele functie.
Wooden Made leverde echter ook nog het DeLuxe beschermetui mee. Dit is het pakketje zoals ik het mocht ontvangen.

Wooden Made

Ik heb gekozen voor het model ‘Bubinga‘. De houtkleur is iets donkerder, wat ik zelf altijd wel mooi vind. De glazen zijn polariserend en hebben een rustige grijze teint. De veren zijn voorzien van flex-scharnieren, waardoor je de bril makkelijker opzet en hij dus ook een beetje mee veert.
Het fijnste aan deze bril is misschien nog wel het gewicht. Ik heb hem even op de weegschaal gelegd en hij blijkt maar 31 gram (!!!) te wegen. Dat is dus echt niks en je merkt dan ook nauwelijks dat er iets op je neus staat.

Zoals gezegd leverde Wooden Made ook een DeLuxe beschermetui mee en dit is echt geweldig. Ik heb altijd een etui bij me, ik ben zuinig op mijn brillen, maar het is wel altijd een groot iets dat je in je tas of binnenzak (of waar dan ook) moet proppen. Wooden Made heeft hier dus echt over nagedacht. Het etui is namelijk uitvouwbaar. Uitvouwen om je bril op te bergen en inklappen tot een heel plat pakketje wanneer de bril op je neus staat.

Beschermetui Deluxe

 

Al met al ben ik dus zeer tevreden over dit product en als het weer een beetje mee wilt werken zal deze bril nog vaak op mijn neus staan.

Wil jij nu ook een leuke houten zonnebril? Kijk dan even naar de collectie van Wooden Made, ze hebben voor ieder wat wils…

Groetjes