In samenwerking met GearZap ditmaal een review over een USB-Hub. Gezien het feit dat er maar 2 usb-poorten op mijn MacBook Pro zitten is dit een zeer welkome aanvulling…

usb hub… De hub is geschikt voor usb 3.0 en heeft 4 poorten. Aangezien ik twee harde schijven, een iPad en een iPhone heb is dit dus perfect om naast mijn MacBook Pro neer te zetten. Ik houd fijn 1 poort op de MBP zelf over om bijvoorbeeld een usb-stick in te steken en hoef niet steeds het ene device los te koppelen om het andere device aan te kunnen sluiten.

Waar ik vooral blij mee ben is dat deze hub ook mijn iPad oplaadt. Deze hub is voorzien van een stekker, een geeft dus genoeg power door. Vaak zijn hubs niet ‘sterk’ genoeg om de iPad te laden, dat duurt dan héél lang, maar deze laadt de iPad gewoon in een mum van tijd op. Groot plusplunt!!!

Usb hub standaard…De hub is voorzien van een standaardje waardoor het mogelijk is om je tablet of telefoon in de hub te plaatsen. Ik heb voor zowel mijn iPad als voor mijn iPhone een aparte standaard, dus ik gebruik de hub nu als standaard voor het notitieboekje dat ik naast mijn MBP heb liggen. Hihi, hierdoor is meteen de wirwar van kabels een beetje uit het zicht.

usb stekker… micr usb…
De hub heeft ook een paar kleine nadeeltjes. Ten eerste is dat de kabel met stekker, deze is redelijk dik, waardoor het bijna onmogelijk is om deze een beetje fatsoenlijk weg te stoppen. Wat dat dan wel weer handig is, is dat er een een micro-usb aan de stekker vastzit waardoor je ook nog je telefoon of een andere device op kunt laden. Iedere nadeel heeft zijn voordeel!!!

Het laatste nadeel is dat iedere keer als mijn MBP in de sluimerstand springt om de een of andere reden ook de schijven ontkoppelen. Niet heel handig, omdat je dan iedere keer moet wachten tot de MBP de schijven weer herkent.

Ach, die laatste twee kan ik wel mee leven. Ik ben vooral blij met het feit dat ik niet de hele tijd hoef te switchen met kabels en dat de iPad nu gewoon oplaadt.

Wil jij deze usb hub ook bestellen? Hij is hier verkrijgbaar voor £ 34,99, wat ongeveer gelijk staat aan € 47,60.
GearZap verkoopt natuurlijk nog veel meer gadgets en accessoires, waaronder ook accessoires voor de nieuwe iPad Pro.

Groetjes