In samenwerking met de Telefoonhoesjestore ditmaal een review over een tri-fold hoes voor mijn iPad mini 3. Deze hoes is in principe ontworpen voor de iPad mini 2, maar aangezien de iPad mini 3 exact dezelfde afmetingen heeft is deze hier dus ook voor geschikt.

De hoes werd verzonden in een bubbeltjesenvelop die makkelijk door de brievenbus past. Het hoesje arriveerde dus keurig ongeschonden. Bij het uitpakken bleek al meteen dat ik een goede keuze had gemaakt qua kleur. Het hoesje heeft een mooie petrol kleur die er echt uitspringt.

Tri-fold voorzijde 
Maar de kleur is natuurlijk bijzaak, het belangrijkste is dat het hoesje een goede bescherming geeft en goed past. De iPad mini 3 klikt mooi in de hoes en zit ook redelijk stevig vast.

Tri-fold binnenzijde

De hoes is voorzien van een tri-fold flap waardoor je hem ook kunt neerzetten. De flap is stevig en als deze is opgerold staat de iPad mini ook echt stevig. Hij staat in een fijne kijkhoek voor als je gewoon aan een bureau zit te werken. Voor bijvoorbeeld ‘tv kijken’ is deze hoek helaas net iets te schuin.

Tri-fold staandEn dan de afwerking… De hoes is voorzien van openingen op de juiste plekken. Ik ben echter niet echt heel tevreden over de afwerking. De achterzijde van de hoes is van plastic en voorzien van een plaklaag aan de binnenzijde. Die plaklaag zit er niet netjes op en verstoort op deze manier de opening van de camera een beetje. Ook de plaklaag waarmee de ‘flap’ aan de achterzijde van de hoes vastzit is niet netjes aangebracht.

Cameraopening Plaklaag achterzijde
Ik ben dus niet zo heel erg enthousiast over de afwerking, maar als bescherming in je tas voldoet deze hoes prima.
De hoes is wel voorzien van een smartcover, wat inhoudt dat deze je iPad uitzet op het moment dat je de flap sluit. Dat is dan wel weer fijn…

De Telefoonhoesjestore verkoopt zeer veel hoesjes voor uiteenlopende modellen telefoons en tablets. Ze hebben ook een redelijk assortiment iPad mini hoesjes.Wil jij deze hoes nu ook bestellen? Hij is hier verkrijgbaar voor het bedrag van € 16,95.

Groetjes