En wederom een review over een gadget welke ik in samenwerking met Tech66 mag reviewen. Ditmaal een toetsenbord annex case voor de iPad mini.

Wat een ideaal klein dingetje. Geen gesleep meer met grote dingen en sneller kunnen typen dan met het toetsenbord via het scherm van de iPad mini.

Toetsenbord los…

De koppeling met de iPad mini gaat heel snel en is waanzinnig simpel. Bluetooth op beide apparaten aanzetten en op de iPad mini kiezen voor verbinden. Code intoetsen op het toetsenbord en afsluiten met Enter. That’s it.

Mini laptopje…

Voordeel van dit toetsenbord vind ik zelf vooral dat het ook meteen een standaard is voor je iPad. In het toetsenbord zit een sleuf waar je de iPad in plaatst waarna deze in een prettige kijkhoek blijft staan. Je creëert op deze manier als ware het een klein laptopje.

Zijaanzicht…

Ik werk erg veel met mijn iPad mini en een extern toetsenbord is dan eigenlijk een must. Thuis heb ik standaard een goedkoop bluetooth toetsenbord bij mijn iPad staan, maar deze is eigenlijk te groot om steeds mee te slepen. Daarom is dit toetsenbordje zo ideaal. Je klikt hem als een case om je iPad en mikt alles in je tas.

Bovenaanzicht…

De case klikt op drie plaatsen vast waardoor deze stevig blijft zitten. Je scherm is op deze wijze keurig beschermd tegen invloeden van buitenaf. Je zult wel een heel klein beetje nagels moeten hebben om de case weer los te klikken van de iPad, maar dat zou in principe geen probleem moeten zijn.

Eerlijkheid gebiedt mij wel te zeggen dat ik er nog niet zo snel op kan typen als op een standaard toestenbord. Ik typ blind en ben gewend aan een standaard formaat/afstand van de toetsen. Op dit toetsenbord is alles een stukje kleiner, dus ik sla nog wel eens mis. Als je echter een tijdje aan het typen bent raak je er redelijk aan gewend en gaat alles weer een stukje sneller.

Sneltoetsen…

Het toetsenbord is voorzien van de nodige sneltoetsen waardoor je kunt knippen/plakken/kopiëren, je muziek kunt bedienen en de lichtsterkte in kunt stellen. Het enige dat ik nog niet heb ontdekt is hoe ik tussen apps kan switchen. Er zit geen command button op, dus command-tab gaat in deze niet op. Voor diegene die het weet, ik hoor het graag!!!

Het toetsenbord wordt opgeladen middels een usb-kabel aan je Mac/PC. Volgens de handleiding zou je er dan ongeveer 55 uur mee kunnen werken. Ik heb het toetsenbord nog niet zo lang in mijn bezit en ik heb hem eigenlijk vanuit de verpakking aangesloten. Nu, na een kleine week heb ik het nog steeds niet opgeladen. Prima werktijd dus…

Al met al ben ik zeer tevreden over dit kleine toetsenbordje. Het is lekker handzaam en je mikt het zo in je tas samen met je iPad mini. Het maakt hem enkel ietsje dikker en zwaarder.

Wil jij dit toetsenbord ook bestellen? Het is hier verkrijgbaar voor de prijs van € 26,95. Het is overigens ook in het zwart verkrijgbaar.

Groetjes