En weer een review van mijn hand over een gadget dat ik kreeg om nader te beschrijven. Dit keer de Tech 21 D3O Impact Leather Case welke is bedoeld voor de iPad mini. 

Ik was al een tijdje op zoek naar een goed hoesje voor mijn iPad welke ook de achterzijde kon beschermen. Ik neem de iPad eigenlijk overal mee naartoe en dan is een bescherming door alleen een smartcover gewoonweg te weinig. Een paar dagen geleden kreeg ik een mailtje  van Hoesjes.nl met de vraag of ik in samenwerking met hen een blog wilde schrijven over een product welke zij in de webshop verkopen. Ik vertelde waarnaar ik op zoek was en zij stelden genoemde hoes voor.

Woensdag mocht ik het pakketje ontvangen in combinatie met een ‘Impactology Kit’ waarin een proefmodel zit van de vulling van het hoesje. De vulling is een speciale substantie welke bij vallen of stoten keihard wordt. Toen ik dit al las besloot ik al dat dit voor mij een ideale hoes is. Ik kan nog wel eens een kluns zijn en mocht de iPad vallen dan moet deze natuurlijk wel goed beschermd zijn.

De D3O-technologie in een notendop:

Wanneer het D3O-materiaal rust, lijkt het op een oranje gelatine, die op alle mogelijke manieren gevormd kan worden. Maar wanneer er druk op wordt uitgeoefend laat het zijn ware kant zien; het materiaal wordt zo hard als steen. Dit heeft alles te maken met de unieke structuur van de moleculen, die vrij bewegen wanneer de substantie rust, maar zichzelf verbinden wanneer er plotselinge druk op komt.

In onderstaand filmpje krijg je een korte uitleg van hoe de D3O technologie werkt.

Zoals gezegd mocht ik het hoesje en de kit dus woensdag ontvangen. Beiden zaten in een stevige doos en werden door de pakketdienst afgegeven.

Doosje voorzijdeDe iPad hoes zit netjes in een kartonnen doosje waarbij je aan de voorzijde prima kunt zien hoe de hoes uitziet. Op de achterzijde van de doos is een beschrijving te zien waarop de werking van de hoes wordt uitgelegd. Echter niet alles wordt uitgelegd, later bij het plaatsen van de iPad kwam ik nog een kleine verrassing tegen die ik niet had verwacht, maar waar ik wel erg blij van word.

Hoes dichtDe hoes voelt erg stevig aan en bij het uitpakken bleek ook aan de voorzijde nog een klein vak te zitten waarbij het mogelijk is om hier enkele papieren te schuiven. De voorzijde van de hoes loopt geheel door naar de achterzijde waardoor er en soort ‘mechanisme’ ontstaat zodat je de iPad ook neer kunt zetten. De hoes is geheel van leer dat erg stevig aanvoelt.

Hoes binnenzijdeAan de binnenzijde is de hoes voorzien van een zachte voering. Er zit een flapje aan de zijde waar je de iPad in moet schuiven die je hierna achter de iPad schuift waardoor deze steviger op zijn plek blijft zitten en niet uit de hoes kan schuiven.

Flap zijkantBij het plaatsen van de iPad bleek alles perfect te passen en door de flap erachter te schuiven blijft deze inderdaad stevig op zijn plek zitten. De grote verrassing kwam echter pas toen ik de iPad aanzette en de hoes dichtklapte. De hoes heeft een magnetische sluiting waardoor deze netjes gesloten blijft, maar heeft hierdoor ook de meteen de werking van een smartcover, de iPad wordt ‘afgesloten’ zodra je de hoes dichtklapt. Hier word ik persoonlijk erg blij van, want dit was eigenlijk een van de eerste vereisten voor de hoes die ik zocht.

UitsparingenZoals gezegd past de hoes perfect en zijn er aan de zijkanten keurig uitsparingen gemaakt zodat alle knoppen en de openingen voor de laadkabel, koptelefoon en camera prima bereikbaar zijn.
Doordat het leer nu nog erg stijf is door de nieuwigheid is het even een beetje frommelen voordat alle uitsparingen op de goede plek zitten. Ik verwacht echter dat naarmate de hoes meer gebruikt wordt en het leer iets soepeler wordt dat de iPad ook beter op zijn plek gaat zitten.

 

 

 

TV StandIn de flap van de hoes zitten twee uitsparingen waardoor je de iPad in portretmodus neer kunt zetten om bijvoorbeeld een filmpje te kijken. Als je de flap gewoon naar achteren klapt, staat de iPad iets omhoog zodat je een fijne houding hebt om te kunnen typen.

D3OZoals gezegd zat er bij het door mij ontvangen pakket ook een testkit. In deze kit zaten onder andere een potje met de D3O substantie en een hamertje waarbij je zelf kunt ondervinden wat de werking van de substantie is. Ik heb er eerst eens een balletje van gerold en het blijkt inderdaad een prima stuiterballetje te zijn. Ik heb het om mijn handen gedraaid en er met het hamertje op gemept (Ja, echt hard) en inderdaad, ik voelde helemaal niets. Nadat ik het balletje terug had gefrommeld in het potje had de substantie zich binnen enkele minuten weer helemaal aan de vorm van het potje aangepast en was dus niet meer te zien dat ik er net mee ‘gekleid’ had. Ik concludeer hier dus uit dat de hoes hierdoor ook altijd een perfecte vorm blijft behouden.

Conclusie:

Ik heb de hoes nu pas zeer kort in gebruik, maar ik ben nu al erg tevreden over de perfecte pasvorm, de bescherming en vooral het feit dat de flap ook werkt als ware het een smartcover. Waar ik voorheen nog een neopreen hoesje om de iPad duwde terwijl deze al was voorzien van een plastic backcover en een smartcover durf ik deze hoes gewoon zonder verdere bescherming in mijn werktas te mikken en hoef ik niet bang te zijn dat mijn iPad zal beschadigen.

Wil je weten of er voor jouw toestel ook een hoesje van Tech21 beschikbaar is? Klik dan even hier om een keuze te maken.
De hoes is momenteel even uitverkocht, maar zal snel weer beschikbaar komen in de webshop.

Bij de testkit zat tevens een cover welke geschikt is voor een Samsung S3. Nu weten jullie wel dat ik alles van Apple heb, dus ik kan hier niets mee.
Maar ik weet wel iemand die ik hier wel blij mee kan maken. Miranda maakt al gedurende ruim een jaar steeds de header voor mijn website zonder hier iets voor terug te willen. De hoes gaat dus fijn richting Miranda als bedankje voor alle moeite die zij inmiddels voor mij heeft gedaan.

Groetjes herfst 2