Ik mag wederom een gadget reviewen. Ditmaal een item voor mensen die geen mogelijkheid hebben om hun gsm of mp3-speler aan te sluiten op hun autoradio.

In mijn Alfa Romeo zit een standaard installatie welke voorzien is van alle snufjes. Radio, CD-speler, navigatie, telefoon enz. Helaas zit er geen mogelijkheid op om mp3 af te spelen of er middels een kabeltje iets op aan te sluiten. Wat dan?

In het verleden gebruikte ik een FM Transmitter die perfect samenwerkte met mijn iPhone 4 en 5, maar bij de iPhone 6 was blijkbaar de software veranderd en viel er dus niets meer af te spelen. Balen!!!
Ik kocht een tijdje geleden een Transmitter van Mr. Handsfree, maar het scherm begaf het letterlijk binnen 1 dag en ik moest ook nog steeds met een audiokabeltje klungelen. Niet handig dus!!!

Bij MobileFun is momenteel de Olixar Smartune Bluetooth FM Transmitter in de aanbieding en deze doet precies wat ik wil!!!

Olixar 1

De Olixar is voorzien van een flexibele zwanenhals waardoor je deze in bijna elke gewenste positie kunt plaatsen. Voordeel hiervan vind ik vooral dat je hem zo kunt buigen dat hij geen knoppen op het dashboard/middenconsole blokkeert.

Olixar 3Ik gebruik de Olixar middels de bluetooth functie in combinatie met mijn iPhone 6, maar er is eveneens de mogelijkheid om er een usb-stick, een SD-kaartje of een geluidsdrager middels een audiokabeltje op aan te sluiten.
Het pairen met bluetooth ging prima, even opzoeken in de lijst van de iPhone 6, koppelen en that’s it. Ik ben tot de conclusie gekomen dat de frequentie 107,9 het beste werkt. In ieder geval hier in het zuiden. Ik ben door diverse steden gereden en ik heb geen enkele ruis in mijn muziek en ook niet in de tussenpauzen kunnen ontdekken. Mooie bijkomstigheid is dat het geluid van de navigatie nu ook over de luidsprekers van je auto gaat. Het volume van de muziek wordt even gedempt en de aanwijzing gegeven waarna de muziek weer op het ingestelde volume verder speelt.

Het enige minpunt dat me een klein beetje stoort is dat de verbinding niet automatisch opstart wanneer je in de auto stapt. Je zult iedere keer weer in je bluetooth lijst moeten zoeken naar de Olixar en op verbinden moeten duwen. Dit kost echter maar enkele seconden en is uiteindelijk ook wel te overzien. Het feit dat ik weer gewoon Spotify in de auto kan luisteren maakt veel goed!!!

Olixar 2Aan de onderzijde van de Olixar zit een USB-poort waar je ook een laadkabel in kunt pluggen om je gsm op te laden. Wel zo handig als je tijdens lange ritten muziek af wilt spelen. Op de korte stukken gebruik ik deze niet omdat ik het niet fijn vind als er kabels over het dashboard lopen, maar de mogelijkheid is er in ieder geval.

Ik ben in ieder geval erg tevreden over de Transmitter en ben blij dat ik weer onbeperkt mijn eigen muziek in de auto kan spelen zonder met cd’s te hoeven klungelen. Navigatie over de luidsprekers is ook gewoon een must vind ik. Klik even op de link hierboven in de tekst als jij ook zo’n handige transmitter wilt kopen.

Natuurlijk verkoopt MobileFun ook nog andere artikelen. Hun aanbod van accessoires voor de iPhone 6 is ook zeer uitgebreid. Klik hier als je het aanbod wilt bekijken.

Groetjes