In samenwerking met MobileFun deze keer een review over een statief om time lapse filmpjes mee te kunnen maken, de Muvi X-Lapse.

Zoals gezegd, dit statiefje is bedoeld om time lapse filmpjes mee te kunnen maken. Het statiefje werkt met hetzelfde principe als een kookwekker. Door het statief op te winden naar de tijd dat je de opname wilt maken zal deze langzaam terugdraaien. Met je camera op de time lapse stand zul je dan over een heel breed gebied een opname kunnen maken.

Muvi…

Het statiefje is voorzien van een houder waar je je mobiele telefoon in kunt klemmen. Wil je echter je gewone camera bevestigen kan dit natuurlijk ook. Door de houder voor de mobiele telefoon te verwijderen komt er een schroef vrij welke je aan de onderzijde van je camera vast kunt draaien.

Houder X-Lapse…

Aan de onderzijde van de X-Lapse zit eveneens een schroefgat waardoor je deze ook op een standaard statief kunt bevestigen. Wel zo makkelijk als je je camera iets hoger neer wilt zetten.
Tevens zitten er aan de onderzijde van de X-Lapse 3 uitklapbare pootjes waardoor je het statiefje iets stabieler neer kunt zetten.Onderzijde X-Lapse

Verder is er niet veel over het statief te vertellen, behalve dan dat het heel erg handig is om een langzaam draaiende opname te maken. Je hoeft namelijk je camera natuurlijk niet per sé in de time lapse modus te zetten.

Ik heb zelf ook een proeffilmpje gemaakt van de wolken om te laten zien hoe het statief draait. Ik heb hierbij het statiefje op een GorillaPod bevestigd zodat ik hem aan een stoel in de tuin kon hangen. Op deze manier kon ik de camera namelijk mooi op de lucht richten.Overzicht X-Lapse

Hierbij dan even een heel kort filmpje. De time lapse stelt niet heel veel voor omdat het niet echt heel geweldig weer was en ik mijn camera niet te lang buiten wilde laten hangen.

Ik heb toch een klein minpuntje aan de X-Lapse ontdekt. Ik had namelijk graag gezien dat er een optie op zat waarmee je een bepaalde hoek in kan stellen, of waar in ieder geval de camera een beetje mee omhoog kan worden gekanteld.
Nu ben je steeds verplicht om hem óf ergens schuin op te zetten, óf op een andere statief te bevestigen dat wel gekanteld kan worden.

Ik denk persoonlijk dat het niet een product is dat dagelijks zal worden gebruikt, echter als je ergens heel hoog in een flat of in een natuurgebied een opname van het vergezicht wilt maken is het zeker van toegevoegde waarde.

Het statief is hier verkrijgbaar voor het bedrag van € 27,49.

MobileFun verkoopt natuurlijk ook nog andere producten waaronder accessoires voor de iPad Pro.

Groetjes