Ken je dat? Het is koud buiten en het eerste waar je last van krijgt zijn koude oren. Geen probleem, daar hebben ze een muts voor uitgevonden… Maar een koptelefoon opzetten is dan niet meer zo’n succes en dopjes vallen door de wrijving de hele tijd uit. En nu dan? Ze hebben er iets op gevonden, de iMusic Muts.

iMusic MutsIn overleg met MobileFun mag ik een review schrijven over de iMusic Muts. Er is voor de komende dagen toch een iets koudere temperatuur voorspeld en mensen willen toch EN warme oren EN naar muziek luisteren. De muts is verkrijgbaar in verschillende kleuren en ik koos voor mijn review voor de grijze kleur. Past goed bij de meeste kleuren van jassen en al helemaal bij mijn donkergrijze jas.

De muts wordt door MobileFun via DHL verzonden in een stevige kartonnen envelop. De muts zelf zit nog in een plastic zakje, nette verpakking.

De muts is voorzien van een omgeslagen rand en is voorzien van een ‘dubbele laag’  waar de speakertjes in zitten.  De muts is verkrijgbaar in 1 maat, maar hij past mij al prima en ik heb hoofdmaat 59, niet zo klein dus.
Aan de achterzijde zit aan de binnenzijde een opening waar de kabels door geleid worden. De speakertjes zitten tussen de twee lagen aan de binnenzijde verwerkt en kunnen verwijderd worden middels klittenband zodat je de muts ook gewoon in de was kunt gooien. Deze klittenband zorgt er dus ook voor dat je de speakers precies ter hoogte van je oren in de muts kunt plaatsen. Ik voel de speakers totaal niet zitten als ik de muts draag.

Aan de speakers zitten een kabel met een lengte van ca. 140 cm en deze is voorzien van een 3,5 mm jack zodat deze in vrijwel alle mobiele devices kan worden ingeplugd.

Ik heb even een paar van mijn favoriete nummers gedraaid en ik heb echt niets te klagen over de geluidskwaliteit. Het is natuurlijk geen B&O, maar het geluid is prima voor onderweg. Ik denk dat ik deze muts zeker vaak zal gebruiken als het koud is. Ik heb met kou al snel last van oorontsteking, dus ik moet gewoon een muts dragen. Als je al een beetje pijnlijke oren hebt is het niet lekker om er ook nog dopjes in te moeten frommelen, dus dit is voor mij echt een ideale oplossing.

De muts is verkrijgbaar voor een prijs van € 24,49 en is ook verkrijgbaar in de kleuren zwart en khaki.

Groetjes-Serena-schuin-winter