Vandaag een review over een gadget die zowel handig is voor mensen die veel gebruik van hun iPad mini maken, als voor de muzikanten onder ons. In samenwerking met Bax-shop mag ik een review schrijven over de iKlip Stand.

Sinds ik gitaar speel was ik altijd een beetje aan het klungelen met waar ik mijn papieren neer moest leggen waar de akkoorden op stonden. De iPad gewoon op de salontafel zetten was het ook net niet omdat deze dan eigenlijk net te laag staat en ik eigenlijk altijd een beetje naar voren moet buigen om te kunnen lezen wat er nu staat. Dus ging ik op zoek naar een muziekstandaard voor mijn iPad. Op de site van Bax Shop kwam ik precies dat tegen wat ik zocht!!!

iKlipStandMini+base-iPad_vert_front34sx_opt_atios

De iKlip stand wordt door Bax-shop verzonden in een stevige kartonnen doos en is aan de binnenzijde geheel gevuld met plastic zakjes welke weer gevuld zijn met lucht.
Hierin zat dan de uiteindelijke verpakking. Door de luchtzakjes zat hier geen enkel deukje in en de verpakking is dus keurig op de plaats van bestemming gekomen.

iklipstandmini+tableclamp-ipad_orizz_back34De iKlip moet zelf nog in elkaar gezet worden omdat je kunt kiezen tussen een ‘voetstuk’ en een klem die je aan de tafel kunt bevestigen. Er zit echter een duidelijke handleiding bij, dus dit is totaal geen probleem.
Ik heb voor de eerste optie gekozen zodat ik hem makkelijk kan verplaatsen.

Wat mij direct opviel was het gewicht van de iKlip. Hij is niet bepaald licht te noemen en staat behoorlijk stevig op tafel. Je hoeft dus absoluut niet bang te zijn dat hij per ongeluk omvalt.

De iKlip is voorzien van twee scharnieren waarmee je met het achterste scharnier de hoogte van de iPad in kunt stellen en met het voorste scharnier de kijkhoek van de iPad in kunt stellen. Het voorste scharnier is voorzien van een kogel waardoor je de iPad alle kanten (horizontaal/verticaal) kunt draaien en naar voren en achteren kunt kantelen. Voor iedereen is er dus wel een ideaal kijkhoek in te stellen.

Hier zie je hoe de iKlip er bij mij bij staat… (Het zijn overigends de akkoorden van One van U2…)

2015-03-26 16.15.15Ik heb al mijn ‘bladmuziek’ ingescand en in de app iKlip Stage gezet, die gratis is te downloaden in de App Store.

5_iKlipStand-iPad-orizz_back34Het enige ‘nadeel’ aan de Stand vind ik dat ik de iPad uit zijn cover moet halen om hem in de houder van de iKlip te kunnen schuiven.

Daarentegen zit de iPad voor mijn gevoel wel muurvast en hoef je er dus niet bang voor te zijn dat hij onverhoopt uit de houder glijdt als je deze kantelt.

 

Wil jij ook zo’n houder? Momenteel is deze bij de Bax-shop in de aanbieding en is afgeprijsd van € 64,- voor maar liefst € 29,21.
Erg mooie korting mag ik zeggen!!!

Bax-shop is een webshop op het gebied van alles dat met muziek te maken heeft en heeft een zeer uitgebreid assortiment. Voor iedereen is er wel iets naar zijn/haar gading te vinden.
Kijk ook eens even in de categorie ‘Gitaar‘, geweldig ruime keuze!!!

Groetjes