In samenwerking met MobileFun mag ik weer een review schrijven. Dit keer weer eentje op muzikaal gebied, een draadloze luidspreker, de BoomBrick.
Leuk, werken op kantoor, maar het is verdomd vervelend als er alleen maar een oude radio een beetje in een hoek staat te kraken. Ik was dus op zoek dus naar een fatsoenlijke en draagbare luidspreker.

BoomBrick voorzijde

De luidspreker werd verzonden in een stevig doosje en een bubbeltjesenvelop, keurig verpakt dus. In de doos tref je uiteraard de luidspreker aan, een usb-laadkabeltje, een 3.5 mm audiokabel en een korte handleiding.

Ik heb de BoomBrick uitgepakt en ongeduldig als ik ben moet ik zoiets dan meteen uitproberen. Knopje ingedrukt om te pairen met mijn iPhone en 10 seconden later was deze al verbonden. Geen gedoe met wachtwoorden, het werkt allemaal super vloeiend. Ik vond het grappig om direct een bluetooth icoontje in beeld te krijgen met hiernaast een batterijtje waarmee je dus kunt zien hoeveel ‘sap’ je nog in je BoomBrick hebt.

Uiterlijk:

BoomBrick bovenzijdeDe BoomBrick doet zijn naam eer aan. Het formaat is inderdaad ongeveer net zo groot als een baksteen. De afmetingen zijn slechts 108 x 65 x 48mm. Het luidsprekergedeelte is voorzien van een diverse groeven waardoor het een robuust uiterlijk krijgt.
Aan de bovenzijde zitten de toetsen om de luidspreker te bedienen en aan de achterzijde zitten de aansluitingen om de laadkabel en de audiokabel aan te sluiten. Aan de onderzijde zitten twee anti-slipvoetjes waardoor de BoomBrick stevig op zijn plek staat. Het formaat is lekker compact waardoor ik hem ook makkelijk in mijn werktas mee kan nemen om op kantoor ook van een lekker muziekje te kunnen genieten.

Bediening:

BoomBrick toetsenAangezien de BoomBrick van maar 5 toetsen is voorzien is er niets moeilijks aan. Met de twee linkertoetsen heb je de mogelijkheid om een nummer voor- of achteruit te skippen. De twee toetsen hiernaast zijn om het volume harder of zachter te zetten. De meest rechtse toets is bedoeld om de BoomBrick aan of uit te zetten en, mocht deze verbonden zijn met je mobiele telefoon, een telefoongesprek aan te nemen. Uiteraard kun je al deze handelingen ook uitvoeren met het apparaat waar de BoomBrick op dat moment mee verbonden is.

Geluid:

Ik was zeer verbaasd over het volume dat uit zo’n klein apparaat kan komen. Normaalgesproken zijn de bastonen altijd erg slecht. BoomBrick heeft dit echter ondervangen door een passieve radiator te plaatsen wat een perfecte basbeleving geeft.
De BoomBrick heeft twee krachtige 3W Drivers, waardoor je een totaal vermogen van 6W hebt. Met het volume van de BoomBrick op maximum en het verbonden apparaat op maximum komt er een hele berg muziek uit die niet zou misstaan op een feestje.

Bluetooth:

BoomBrick aansluitingenDe omschrijving geeft aan dat het bereik ongeveer 3 meter bedraagt. Ik heb het echter hier in de woonkamer getest en ook op ruim 6 à 7 meter was er nog steeds geen enkele storing waar te nemen. De BoomBrick verbindt niet alleen met je mobiele apparatuur, maar werkt ook prima in combinatie met mijn MacBook Pro. Ook hier was het maken van een verbinding weer geen enkel probleem. Mocht je niet over bluetooth beschikken, dan is er de mogelijkheid om je apparaat middels een audiokabel aan te sluiten op de BoomBrick.

Ingebouwde microfoon voor handsfree bellen:

De BoomBrick heeft een ingebouwde microfoon wat het gemakkelijk maakt oproepen handsfree te beantwoorden als deze gekoppeld is met je smartphone of tablet. Mocht je tijdens het muziek luisteren een oproep ontvangen zal de BoomBrick automatisch omschakelen. De Bluetooth microfoon is compatibel met alle Bluetooth telefoons zodat je gemakkelijk videochat programma’s kan gebruiken zoals FaceTime en Skype. Ik heb dit persoonlijk nog niet getest, maar ook dit zal ongetwijfeld prima werken.

Ingebouwde 1200mAh Li-ion oplaadbare batterij:

Volledig geladen met een oplaadbare 1200mAh lithium-ion batterij biedt de BoomBricj een maximale afspeeltijd van ca. 8 uur zodat je een hele dag van je muziek kan genieten zonder dat je deze hoeft op te laden. Het opladen van de batterij duurt ongeveer 3 uur met de meegeleverde laadkabel.


BoomBrick zijaanzicht
Pluspunten:

  • Zeer snel verbonden met bluetooth
  • Mooi diep geluid in verhouding tot de grootte van de luidspreker
  • Handzaam formaat
  • Goede prijs/kwaliteitsverhouding

Minpunten:

  • Erg korte laadkabel
  • Erg korte audiokabel

Conclusie:

De BoomBrick staat hier nu al een hele tijd te spelen en ik heb totaal niet het idee dat ik naar een klein luidsprekertje luister. De geluidsbeleving is net alsof ik naar een geluidsinstallatie zit te luisteren. Ik ben zeer tevreden over het formaat. Ideaal om in de tuin even op een bijzettafeltje te zetten of op kantoor even op een kast te zetten. Het handzame formaat maakt hem makkelijk draagbaar, je ‘gooit’ hem zo even in je tas. Ik heb zo’n vermoeden dat de BoomBrick erg veel muzikale uurtjes zal gaan verzorgen.

Aanschaf:

Wil jij de BoomBrick ook bestellen? Hij is hier verkrijgbaar voor de prijs € 36,99.
Bij MobileFun zijn natuurlijk ook nog andere accessoires te vinden voor je iPhone 5S. Wil je meer zien? Klik dan even hier

GroetjesSerenaLente