Sinds een aantal dagen heb ik na lang wachten dan eindelijk de BookBook for iPhone in mijn bezit. Een hoesje voor je iPhone dat eveneens als portemonnee te gebruiken is.

Meerdere mensen hebben me inmiddels al gevraagd naar mijn gebruikservaringen. Om iedereen te kunnen bereiken schrijf ik dan maar even mijn eigen review.

De BookBook wordt geleverd in een mooi doosje met hierin een kartonnen iPhone zodat het idee van hoe te gebruiken meteen duidelijk wordt. Als je het doosje opent komt de geur van leer je al direct tegemoet. Heerlijk!!!

Het hoesje is helemaal met de hand gemaakt. Dit houdt in dat geen enkel hoesje hetzelfde is en dat ook niet alles precies even recht en zo is. Dit maakt het echter mooi vintage en dat vind ik juist het aparte hieraan.

S8004223

De iPhone zit vrij strak in de BookBook. Aan de bovenzijde wordt de iPhone ook nog ‘vastgehouden’ door een leren lipje dat je achter de iPhone klemt. Aan dit lipje zit een rood stoffen labeltje waardoor het lijkt alsof de BookBook is voorzien een bookmarker.

De BookBook is voorzien van uitsparingen op de juiste plaatsen. Tevens zijn de knoppen voor het volume voorbewerkt in het leer.

S8004210 S8004211 S8004218

De BookBook geeft eveneens de mogelijkheid om een aantal pasjes en papiergeld bij je te dragen. Aan de linkerzijde zijn vakken gemaakt om 3 pasjes op te bergen. Het voorste vakje is voorzien van een uitsparing waardoor het makkelijker is om het pasje eruit te schuiven. Achter de pasjes zit nog een vak waar je eventueel papiergeld in kunt doen.

S8004225 S8004213

De rug van de BookBook is voorzien van tekst om het allemaal nog meer op een boek te laten lijken. Aan de boven- en onderzijde staat een Franse lelie en de rug is voorzien van de tekst ‘BookBook’ en het Romeinse cijfer ‘XII’ wat duidt op de naam van Twelve South.

 S8004208 S8004215

Op de achterzijde van de BookBook is het cijfer ’12’ geperst.

S8004217

Het enige nadeel aan de BookBook, voor mij persoonlijk dan, is dat deze niet is voorzien van een uitsparing voor de camera. Als je een foto wilt maken zul je het lipje aan de bovenzijde los moeten maken en de iPhone gedeeltelijk uit het hoesje moeten schuiven.

S8004220 S8004219

Hieronder nog even een filmpje van Twelve South waar de BookBook wordt geshowd in het gebruik.

Al met al ben ik erg blij met mijn BookBook. De eerste ervaringen zullen zijn dat de BookBook een beetje ‘open’ blijft staan als je 3 pasjes en wat geld erin hebt zitten. Het leer is in het begin echter nog een beetje stijf. Na een paar dagen ‘broekzak’ en het op de kop neerleggen van de BookBook is dit probleem al ver opgelost. Het leer wordt soepeler en de BookBook sluit nu mooi.

Ik heb de BookBook besteld bij Appelhoes. Bij mij stond de BookBook nog in pre-order, maar ik werd keurig via de mail op de hoogte gehouden over de vorderingen met betrekking tot de levering. Goeie service van dit bedrijf!!!

Gebruik jij de BookBook ook? Laat dan ook even jouw ervaringen achter in de reacties…