Het is zover, als een van de eersten (in ieder geval in mijn omgeving) heb ik de Apple Watch in mijn bezit. En wat vind ik hem gaaf!!!

Als rechtgeaard Applefan moet ik natuurlijk ook mijn eerste bevindingen met jullie delen en hoe kan dat beter dan via mijn website?

Apple Watch SportIk heb de Apple Watch Sport 38 mm voorzien van de groene band uitgekozen. Het is in eerste instantie natuurlijk gewoon een horloge, maar wel een horloge met heel veel gave functies!!!

Ik heb een paar extra apps geïnstalleerd om wat functies te ontdekken, maar een groot aantal van de apps die ik sowieso dagelijks gebruik zijn in inmiddels ook al voorzien van een Watch App. Erg prettig, ik merk dat het soms gewoon echt tijd scheelt.

Ik was natuurlijk al gewend om een smartwatch te dragen omdat ik al anderhalf jaar een Pebble heb gedragen. Het is gewoon heel makkelijk om binnengekomen berichten even snel op je pols te bekijken en dan pas de beslissing te hoeven nemen of je je iPhone ook daadwerkelijk uit je zak te trekken om eventueel te reageren.  Alleen, nu hoef ik ook om te reageren niet meer altijd de telefoon uit mijn broekzak te halen!

Wat kun je er nu zoal mee? Het is ondoenlijk om alles te laten zien, maar ik zal in ieder geval de apps die ik tot nu toe het meeste heb gebruikt laten zien.
Ik heb een paar screenshots gemaakt zodat jullie een beetje een idee hebben van hoe alles eruit ziet en wat de algemene functies zijn.
(Klik op de afbeeldingen om een groter formaat weer te geven.)

Tijdsweergave:

MickeyAls eerste natuurlijk de horlogefunctie. Er zijn diverse watchfaces beschikbaar die je nagenoeg allemaal aan kunt passen naar eigen behoefte. Je kunt er onder andere voor kiezen om de datum, eerstvolgende afspraak, maanstanden, het weer, activiteitentracker en de wereldklok te laten zien. Bovendien kun je vaak ook de kleur van de letters aanpassen. Al deze opties zorgen ervoor dat je de klok helemaal naar je stijl van die dag in kunt richten.

Apps:

Apps

Door op de digital crown te klikken open je het scherm waarin al je apps worden weergegeven. Door aan de crown te draaien kun je in en uitzoomen om snel te zien welke app waar staat.
De apps zijn makkelijk via de bijbehorende app op de Apple Watch te organiseren zodat je de meest gebruikte apps netjes in het midden kunt plaatsen. Dit kan overigens ook op het schermpje zelf, maar dat is een beetje een priegelwerk.

Siri:

Siri 2Siri 8

Siri 7Siri 4

Inmiddels is de eerste update een feit en kun je ook middels Siri tegen je Apple Watch praten. Siri geeft geen antwoord middels geluid, maar wel middels tekst op je scherm. Sommige antwoorden zijn echt hilarisch. Het mooie is dat je ook verschillende antwoorden kunt krijgen op dezelfde vragen.
Siri kun je ook op de Apple Watch, net als op de iPhone, gebruiken om apps te starten. Scheelt weer zoeken naar het juiste bolletje tussen de apps.

Home Automation:

HW 1HW 2

Met de app iControl Web is het mogelijk om mijn HomeWizard hier in huis te bedienen. Het vergt behoorlijk wat instellingen om alles exact in de goede volgorde te krijgen, maar daarna werkt het echt perfect!!! Ik moet eerlijk bekennen dat ik het alleen niet voor elkaar kreeg en ik heb dan ook geweldige hulp gehad van Bas. Bas maakte al eerder een filmpje van hoe deze app werkt en dat wil ik jullie niet onthouden.

Zoals jullie in dit filmpje kunnen zien is er dus nog veel meer mogelijk dan alleen de HomeWizard, de mogelijkheden zijn echt eindeloos… Echt een van de beste apps die ik tot nu toe op mijn Apple Watch heb staan…

ThessaDe app Thessa geeft je de mogelijkheid om je Nest thermostaat op afstand te bedienen.
Door middel van de + en de – kun je de temperatuur instellen en door Force Touch te gebruiken te gebruiken kun je instellen of je Thuis of Afwezig bent.

Glances:

WeerAgenda

De Watch is ook voorzien van een soort ‘Berichtencentum’, hier ‘Glances’ genoemd. Hierin kun je snel een blik werpen op een aantal essentiële apps waaronder het weer, de agenda, batterijniveau, activiteitentracker, je hartslag, muziekbediening en plaatsbepaling. Gewoon even omhoog swipen en snel bekijken wat er op dat moment speelt.

Nieuws:

RTL Nieuws 1RTL Nieuws 2

Iedereen doet het sowieso al op zijn iPhone, snel even door de laatste nieuwsberichten scrollen. Inmiddels hebben RTL Nieuws en De Telegraaf hun apps al aangepast zodat deze ook op de Apple Watch zijn te lezen. Omdat het ‘third party apps’ zijn, duurt het heel even om de content te laden, maar daarna is het heel makkelijk om snel even door de laatste headlines heen te scrollen en eventueel aan te klikken om het volledige nieuwsbericht te kunnen lezen.

To-Do:

Wunderlist 1Wunderlist 2

Ik heb het hier al vaker verteld. Ik ben verslaafd aan to-do lijstjes. Mijn favoriete app hiervoor is Wunderlist en gelukkig hebben zij ook al een Watch App gelanceerd. Op het eerste scherm worden het Postvak In, de taken voor deze dag, je starred items en de aan jou toegewezen taken getoond.
Zodra je naar beneden scrolt komen de door jou aangemaakte lijsten in beeld. Hierboven zie je een voorbeeld van mijn boodschappenlijstje. Even op de checkbox klikken en je taak verdwijnt netjes uit de lijst.

Activiteitentracker:

BewegenTrainenStaan

Door je gewicht, lengte een leeftijd in te geven kan de Apple Watch je activiteiten van de hele bijhouden. Je kunt zelf doelen instellen waar je gedurende de dag aan kunt werken.

Ga staanGelukt

De Apple Watch ondersteunt hierbij door af en toe een melding geven welke te vertelt hoe ver je al gevorderd bent of door bijvoorbeeld te melden dat je al te lang zitten en dat het tijd wordt om op te staan.

Fun:

Trivia WielTrivia Categorie

Altijd leuk om een spelletje te spelen als je je even verveelt. Sinds kort speel ik tegen vrienden en bekenden het spel Trivia Crack, waarbij je kennis over diverse categorieën wordt getest. Wie het eerste de zes hoofdvragen goed heeft is de winnaar.

Trivia VraagTrivia Antwoord

Totaal nutteloos, maar wel leuk om te doen!!!!

KITT Auto KITT Stem

Natuurlijk staan er ook gewoon grappige apps in de Store. Een daarvan is KITT on your wrist. Middels het geluid van je iPhone kun je KITT laten praten zoals je bent gewend vanuit de Knight Rider.

Conclusie:

De Apple Watch staat natuurlijk nog in de kinderschoenen, maar mijn eerste indrukken zijn echt boven verwachting. Als je niet de hele dag ermee zit te spelen houdt de batterij het makkelijk vol. Gisteren heb ik de Apple Watch om 06.00 uur omgedaan en toen ik deze omstreeks 22.30 uur op de lader legde had ik nog 25% batterij over.
Ik heb nog lang niet alles laten zien. Je kunt namelijk ook met de Apple Watch bellen, sms inspreken, je hartslag doorsturen naar iemand anders, Twitter lezen en ga zo maar door.
Ik ben in ieder geval erg tevreden!!! En dan na te gaan dat ik hem pas 3 volledige dagen heb gedragen. Er zal beslist nog veel meer nieuws komen…
Hopen op nog veel leuke updates!!!

Groetjes