In samenwerking met MacManiack werd ik in de gelegenheid gesteld om een docking staion voor mijn Apple Watch te testen. Het is maar een klein dingetje, dus ook een kleine review.

Apple Watch Dock leeg…De Aluminium Docking stand is geschikt voor de 38 mm modellen als ook voor de 42 mm modellen. De dock bestaat uit 1 plaat aluminium welke dusdanig gebogen is dat deze een stevig station vormt.
Het docking station is bedoeld om je Apple Watch in de horizontale weg op te laden. Aan de bovenzijde van het dock zit een uitsparing om de laadkabel in te plaatsen. In deze uitsparing zit, net als aan de onderzijde, een plastic materiaal dat ‘plakt’ en moet voorkomen dat de kabel losschiet of dat het docking station wegglijdt.

Apple Watch Dock laden…Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet zo heel erg enthousiast ben. Ik heb juist dit docking station gekozen omdat de Apple Watch dan horizontaal kan worden opgeladen. Dat werkt, echter, horizontaal opladen betekent dat de nightstand modus op je Apple Watch wordt geactiveerd, mits je Apple Watch én horizontaal ligt én op de zijkant ligt.
Helaas is de kantelhoek van het dock te laag, waardoor de nightstand modus dus niet wordt geactiveerd. Bovendien heb ik een gesloten band waardoor je deze niet zomaar even op het docking station legt. Ik heb dit nu opgelost door het horloge vanaf de voorzijde over het docking station te schuiven en dan op de sluiting van de band te laten steunen waardoor de kantelhoek iets groter wordt. Zoals je op de foto kunt zien werkt de nightstand modus dan wel.
En dan de laadkabel… Ik had liever gezien dat deze klem werd gezet in het dock, nu schiet de kabel er steeds uit, ondanks dat ‘anti-slipfunctie’ van het plastic laagje in de uitsparing.

Omdat ik mijn Apple Watch daadwerkelijk als wekker gebruik zal ik dus op zoek moeten naar een dock die meer gekanteld is en waar de kabel daadwerkelijk vast zit.

Neemt echter niet weg dat dit docking station niet handig is… Voor naast mijn MacBook Pro voldoet dit docking station prima. Door het aluminium uiterlijk past deze perfect bij de looks van Apple en ziet het er allemaal net iets opgeruimder uit dan wanneer je Watch (of de kabel) gewoon los op tafel ligt.

Wil jij dit docking station nu ook bestellen voor op je bureau of je nachtkastje, klik dan even hier. Het docking station kost maar € 15,90, dus dat is een echt koopje!!!

Groetjes