Vandaag een review voor de mensen die, net als ik, graag en eigenlijk alleen maar met hun smartphone fotograferen. Ik ga de  3-in-1 Universal Clip Camera Lens reviewen, een set lenzen die je op je smartphone kunt klemmen en je in staat stelt om nog mooiere foto’s te maken.

Ten eerste natuurlijk de belangrijkste vraag… Wat zit er allemaal in de verpakking?

Het setje wordt in een keurig kartonnen doosje verzonden en zit aan de binnenzijde in een stevige plastic verpakking. Je ontvangt een klem om de lenzen mee te bevestigen, de lenzen, twee lenskapjes en een opbergzakje dat tevens dienst doet als reinigingsdoekje voor de lenzen.

VerpakkingNiets op aan te merken, keurig netjes…

CameralenzenIk was in de veronderstelling dat ik drie lossen lenzen zou ontvangen, dus ik was even verbaasd toen ik er maar twee zag, maar uiteindelijk blijken de wide angle lens en de macro lens op elkaar geschroefd te zijn. Persoonlijk had ik liever gezien dat deze ook los waren, het is een beetje onhandig aangezien je de lenzen ‘andersom’ van elkaar los moet draaien. Dit voelt nogal onnatuurlijk…

Natuurlijk heb ik alle lenzen getest. Ik ben vooral erg onder de indruk van de macro lens. Hij maakt echt haarscherpe foto’s, zolang als je je toestel stil weet te houden. Een klein statiefje, of je toestel ergens opleggen is dan misschien wel doeltreffender. Voor deze test maakte ik foto’s van de dop en de punt van mijn TWSBI vulpen.

TWSBI MacroDe wide angle lens is vooral heel handig bij het nemen van selfies heb ik ontdekt. Als je de frontcamera gebruikt heb je al snel dat de foto van heel dichtbij lijkt genomen, met de wide angle lens lijkt het ineens alsof de foto van veel verder weg is genomen. Heb je ineens niet meer voor alles de selfie stick nodig!
Ik heb hem niet buiten getest, maar afgaande op onderstaande foto ga ik er gemakshalve van uit dat deze hier ook een mooie groothoekfoto op zal leveren. Op deze foto’s maak ik overigens gebruik van een standaardje en een bluetooth ontspannertje, maar ik zit op exact dezelfde afstand van mijn iPhone. Toch best wel een groot verschil vind ik!

Wide AngleDe derde lens die bij de set geleverd wordt is een Fish Eye lens. Ik moet eerlijk zeggen dat ik geen flauw idee heb waarom je zulke raar gevormde foto’s zou willen maken, maar er zullen beslist mensen zijn die dit wel heel erg leuk vinden. Voor de review heb ik uiteraard wel een foto genomen.

Fish Eye

De lenzen worden dus in een houdertje gedraaid dat je op je smartphone klemt. De binnenzijde is voorzien van zacht rubber, dus je hoeft niet bang te zijn dat je iets aan je toestel zult beschadigen. In mijn geval heb ik niet eens de moeite genomen om de cover van mijn iPhone af te halen. Ook met cover werkt het prima, zowel aan de voorzijde als aan de achterzijde.
Doordat deze lenzen met een klem werken maakt het dus niet uit wat voor een smartphone je hebt, in principe zou het overal op moeten passen.

Mocht jij nu ook interesse hebben in deze cameralenzen dan kun je ze hier bestellen.
Ik weet in ieder geval zeker dat deze standaard in mijn tas gegooid zullen worden als ik ergens naartoe ga en de macro lens is een erg handig dingetje om foto’s voor reviews te maken.
Wie heeft er nou grote logge spiegelreflexcamera’s nodig? Ik niet!!! 😉

Groetjes