Weten jullie nog dat ik een tijdje geleden schreef over ‘De Bloguitdaging‘? Erg leuk om te doen en het triggerde om weer extra te gaan bloggen. 

Gisteren kreeg ik dan de recensie die Ernst-Jan had beloofd te zullen schrijven. Hij geeft de recensies via de mail, maar ik vond hem ook wel erg leuk om te publiceren. Zie hieronder de mail die ik gestuurd kreeg.

Beste Serena,

Gefeliciteerd! Je hebt de bloguitdaging gehaald! We hadden er natuurlijk al over getwitterd, maar hier is dan eindelijk mijn beloofde recensie. Ken je de quantified self? Dat is een stroming van mensen die minutieus vastleggen wat ze doen, bijvoorbeeld hoeveel stappen ze op een dag lopen, of wat ze gedronken hebben. Je blog doet me daar een beetje aan denken, je houdt bij welke boeken en films je leest, er staat een groot fotoarchief op, je deelt je plannen, etc. Ik vind dat je dat knap uitvoert, het ziet er overzichtelijk uit en het plezier spat van je blog af. Bovendien laat de plugin pagina zien dat er behoorlijk wat werk in zit.

Ik vind het lastig om je echt duidelijk tips te geven, omdat ik me met mijn ebook en bloguitdaging richt op bloggers die een autoriteit binnen een niche willen worden, jij hebt daarentegen meer een persoonlijk blog. Dat ik overigens wel met plezier heb gelezen, ook al ken ik je niet. Je schrijft helder en vrij compact, en nogmaals, met aantoonbaar veel plezier. Je zou eens kunnen kijken waar je voornamelijk over schrijft, en die onderwerpen in de ondertitel van je blog zetten, zodat ook mensen die je niet kennen, denken van: hey, die onderwerpen zijn interessant, ik ga eens lezen.

Ik zou de koppen van je artikelen iets beschrijvender maken. Stel je voor dat de lezer alleen de kop van een stuk ziet, weet ie dan wel waar hij aan toe is? Dat gebeurt vaak genoeg: bijvoorbeeld op Twitter of in een RSS-lezer. Zorg er daarom voor dat de kop twee dingen doet: specifiek beschrijft waar het stuk over gaat en prikkelt. Dus niet alleen Spotify Premium, maar ook al een oordeel in de kop.

Hopelijk heb je hier wat aan! Blog on!
Ernst-Jan Pfauth
Toch maar eens bedenken wat ik precies in mijn ondertitel zal gaan zetten, dat is inderdaad een erg goede tip!!!