Alweer het tweede boek dat ik voor de Crime Compagnie mocht recenseren. Wederom erg leuk om te doen!!! Ik hoop dat ik dit ook voor hen mag blijven doen, ondanks dat ik misschien ook negatieve kritiek spui op de door hen gegeven boeken.

Verborgen VerledenEls Ruiters – Verborgen Verleden

Als er menselijke resten worden gevonden in een tuin in Valenberg, wordt rechercheur Ava van Amstel op de zaak gezet. Samen met haar collega Rob Welsman bijt ze zich vast in dit raadselachtige sterfgeval. Het blijkt een hele klus om de identiteit van het slachtoffer te achterhalen omdat het lichaam zeker twintig jaar in de grond heeft gelegen. Wie heeft het daar begraven en waarom? Terwijl Van Amstel en Welsman langzaam maar zeker het mysterie ontrafelen, wordt op sinistere wijze duidelijk dat het verleden niet alleen de dader maar ook het duo begint in te halen…

 

 

 

Ik heb er enkele dagen over gedaan om dit boek te lezen. Het boek is niet echt spannend en het boek kon dan ook niet heel lang mijn aandacht vasthouden.

Het verhaal begint met een proloog en twee hoofdstukken waarin ook drie verschillende mensen om beurten vanuit de ik-vorm vertellen. Ik vond het een beetje verwarrend dat de rest van de hoofdstukken dan ook alleen nog maar vanuit hoofdpersoon Ava worden verteld, terwijl het eerste hoofdstuk door hoofdpersoon Rob wordt verteld.

In het boek lopen twee verhalen door elkaar heen. Het verleden dat Ava achtervolgd en de moord op de vrouw die in de tuin van een woning in Valenberg aan wordt getroffen.

De details over de moord worden erg gedetailleerd neergezet en hierin springt het boek zeker naar voren. Ook de ontknoping had ik niet direct aan zien komen en wordt goed uitgediept. Eindelijk een plot dat niet afgeraffeld wordt!!!

Het verhaal over het verleden van Ava komt een beetje warrig over en de ontknoping vond ik een beetje vreemd, hoewel goed overdacht.

Al met al een leuk boek, maar het mag de naam ‘Thriller’ niet dragen. Ik heb niet echt spannende momenten ervaren in het boek en dat vind ik in ‘politieboeken’ toch wel een belangrijk iets.

Ben je ook nieuwsgierig geworden naar dit boek? Het boek is voor € 14,95 verkrijgbaar bij bol.com.

Dit boek werd mij aangeboden door de Crime Compagnie.