Na bij diverse bloggers te hebben gelezen dat ze een boek mochten recenseren heb ik de stoute schoenen aangetrokken en zelf ook een bericht gestuurd aan de Crime Compagnie. Ik kreeg al snel reactie en het eerste boek gemaild. Hieronder dan mijn eerste officiële boekrecensie…

Sprakeloos

 

 

Anne Nicolai – Sprakeloos

Chloe werkt als journaliste bij een dagblad, ze woont samen met Alex, een filosoof. Hij is ervan overtuigd dat taal de bron is van alle leugens, daarom spreken ze niet met elkaar. Alleen het hoognodige communiceren ze via Post-its. Dit werkt prima, totdat Chloe een oude camera koopt waar een foto in staat van een vermoord meisje. Een reeks onverklaarbare gebeurtenissen volgt. Chloe beseft dat als ze dit mysterie wil oplossen spreken goud is…

 

 

Ik heb het boek binnen 1 dag uitgelezen. Het boek bevat 300 bladzijden maar het verhaal leest zo makkelijk weg dat je dit eigenlijk niet in de gaten hebt. Bovendien lees ik digitaal en dan heb je sowieso niet in de gaten dat je een dik boek in handen hebt.

Het verhaal wordt verteld vanuit de hoofdpersoon Chloe. Op het moment dat zij samen met haar collega Hilde op een rommelmarkt een oude lomocamera koopt verandert haar leven drastisch. In het toestel blijkt nog een rolletje te zitten en de foto’s die hierop staan zijn het begin van een reeks vreemde gebeurtenissen.

Ondertussen verloopt haar relatie met Alex ook niet helemaal soepel, zeker gezien het feit dat ze de afspraak hebben om niet met elkaar te praten. Maar kun je dan inderdaad zonder leugens door het leven?

Gedurende het verhaal heb ik een paar verschillende daders in gedachten had. Pas op de laatste paar bladzijden bleek dat ik op het verkeerde been was gezet en bleek iemand, waarvan ik het totaal niet had verwacht, de dader te zijn. Dit had voor mij iets uitgebreider aan bod mogen komen. Voor mijn gevoel werd het plot iets te snel ‘afgeraffeld’. Desondanks een goed boek dat lekker makkelijk wegleest.

Ben je ook nieuwsgierig geworden naar dit boek? Het boek is voor € 14,95 verkrijgbaar bij bol.com.

Dit boek werd mij aangeboden door de Crime Compagnie.