Het behoeft hier geen uitleg dat ik verslaafd ben aan muziek. Overal waar ik ben staat de radio aan. Overdag als ik thuis ben, onderweg in de auto en op mijn werkplek via mijn iPad mini.

RadiumIk luister heel veel naar Spotify omdat ik het gewoon fijn vind om zelf te kunnen  bepalen welke muziek er voorbij komt, maar af en toe is het ook gewoon leuk om lekker naar de radio te luisteren. Thuis doe ik dat al een hele tijd via de app Radium. Een superhandige app die zich in de menubalk van je Mac  nestelt en waar ruim 8000 zenders al standaard in staan. Staat een zender niet in de lijst? Als je het adres van de stream weet kun je deze ook handmatig toevoegen. Door een mailtje te sturen naar de developers kun je hen vragen om een zender toe te voegen waardoor deze ook voor andere gebruikers beschikbaar is.

Inmiddels is er ook een app uitgekomen voor de iPhone en die maakt het plaatje pas echt compleet.

MenubalkZoals gezegd staat de app dus in je menubalk en heeft als icoon een klein hartje. Als je wilt kun je ook de RDS van de zender weergeven zodat naast het icoon het liedje wordt getoond welk op dat moment wordt afgespeeld.

AppAls je op het hartje klinkt komt het programma zelf in beeld. Hierin staat overzicht van de zenders die je als favoriet hebt aangemerkt. Deze lijst kun je dus uiteraard zo lang maken als je zelf wilt. Door een zender vast te houden en ermee te slepen kun je hem zelf op een gewenste plaats in de lijst zetten.
Het muzieknootje geeft aan welke zender er op dat moment speelt. Het pauzeteken linksboven spreekt uiteraard voor zich…

InstellingenHet meest mooie van de app vind ik dat deze een ingebouwde AirPlay functie heeft waardoor ik zelf kan kiezen waar in huis ik de muziek wil laten afspelen. Dat kan op 1 plek zijn, maar ook op meerdere plekken tegelijk.
Onder de kop settings zijn nog koppelingen in te stellen met iCloud Sync en Last.FM en is het mogelijk om enkele sneltoetsen in te stellen.

Radium iPhoneHet allermooiste is nu dat er dus ook een app is uitgekomen voor de iPhone. Door de iCloud Sync heb je in allebei de apps dezelfde zenders in de lijst staan waardoor je dus niet steeds opnieuw hoeft te gaan zoeken naar die zender die je zo leuk vond.

De app is voorzien van Album Art, die overigens ook in de Mac App weer te geven is, waardoor je vanuit je lockscreen ook meteen kunt zien welk nummer er op dat moment speelt. Uiteraard is dit wel afhankelijk van de zender, niet alle zenders geven dit door namelijk.

Beide apps zijn voorzien van een equalizer waardoor je zelf de sterkte van de diverse tonen kunt bepalen. Je kunt dit echter ook afhankelijk laten zijn van de zender waardoor de app zichzelf instelt op de huidige muziek.

Al met al een heel makkelijke app die hier in huis in ieder geval veel gebruikt wordt. De app voor de iPhone is ter introductie te koop voor helft van de prijs en kost nu maar € 1,79. Wees er dus snel bij!!! De app voor de Mac is iets duurder, maar liefst € 8,99, maar de eenvoudigheid van de app weegt hier ruim tegenop.

Ook downloaden? Klik dan hieronder voor een rechtstreekse link naar de App Store.

Radium voor Mac  – € 8,99

Radium voor iPhone  – Tijdelijk in de aanbieding voor € 1,79

 

Groetjes Zomer