Vanochtend werd ik al om 07:45 uur wakker omdat ik in de straat allemaal getimmer hoorde. Beetje chagrijnig opgestaan, het is tenslotte zondag, en ik ben maar eens even gaan neuzen waar dat kabaal nu vandaan kwam…

Het bleek dus dat er vandaag processie bij ons door de straat zou trekken en ze waren alles aan het versieren. Aangezien de processie als rond 10:30 uur hier door de straat trekt moesten ze natuurlijk vroeg beginnen.
Nu ben ik helemaal niet zo’n heilige, maar ik vind het wel altijd leuk om even mijn steentje bij te dragen en ook voor de mensen die meelopen een en ander vast te leggen.

Dus… eventjes wat aangetrokken, de vlag uitgehangen en ik ben er ook eventjes met de neus bij gaan staan.
Nu hebben we bij ons in de straat een zogenaamde “straatcommissie” die met alle evenementen (carnaval, kerst, pasen en dus de processie) de straat versieren. Iedere jaar geven de bewoners van de straat een kleine bijdrage, zodat er van alles aangeschaft kan worden. Buiten de commissie om dragen de bewoners hun steentje bij door allemaal de vlag uit te hangen en met carnaval de ramen uitgebreid te versieren.

Jammer dat het even regende, maar uiteindelijk was dit het resultaat:

Zoals je ziet, ook een klein “rustaltaar” in het zijstraatje, waar de pastoor zijn “liedje zal zingen”…

Ach, en als je zo met zijn allen buiten staat is het toch altijd weer even gezellig. Lekker bijkletsen en er komen veel mensen van andere straten kijken, dus een gezellige drukte.

Door de regen waren ze een beetje verlaat, maar uiteindelijk kwamen de communicantjes dan toch de straat ingewandeld onder begeleiding van de harmonie, de drumband, de schutterij en uiteraard de pastoor. Op zo’n moment is het dan weer heel leuk dat je in Limburg woont, want de verenigingen zijn hier allemaal zeer goed vertegenwoordigd.

Na ongeveer een kwartiertje, dat zingen bij het altaar duurt altijd wel even, was alles weer voorbij…
Inmiddels hebben ze al driftig opgeruimd in de straat en is er al niets meer van te zien. Was toch leuk om eventjes te bekijken…

En om in de trant van communie te blijven ga ik nu vertrekken naar het communiefeest van Jewel, de kleine van een vriend van mij. Ik ga dus weer een gezellig dagje tegemoet!!!