Wat was het gisteren een geweldige dag op Pinkpop Classic!!!
Ik heb zo ontzettend genoten, echt een dagje dat niemand me meer afneemt!!!

Gisterochtend hadden we (ik, mijn overburen en oom en tante) rond 10:40 uur de trein vanuit Voerendaal naar Landgraaf (Ik kon me al bijna niet meer herinneren wanneer ik de laatste keer in de trein had gezeten). Ik had gedacht dat dat inmiddels ontzettend duur zou zijn, maar het kaartje kostte maar € 2,20!

We hadden ons helaas lichtelijk vergist in de afstand vanaf het station naar het Pinkpopterrein. We dachten dat we maar een kwartiertje hoefden te lopen, helaas… het werd een uur!!!

Maar goed, uiteindelijk waren we aangekomen en kwamen binnen na 10 minuten al Mathieu en Cindy tegen. De groep was compleet. Althans, binnen een uur was ik al het halve werk tegengekomen en konden we dus lekker op en neer pendelen over het terrein.

De stemming werd er meteen goed ingebracht door de Jansse Bagge Bend en Mother’s Finest. Wow, na 30 jaar kan die zangeres van Mother’s Finest nog aardig hard rocken!!!
Hiera optredens van Y & T en Fish, maar hier vond ik weinig aan. In de tussentijd dus even de standjes op Pinkpop bekeken en lekker in het gras gelegen.

Ondanks dat ik een petje op mijn hoofd had kreeg ik toch lichtelijk een hoofdpijnaanval en ik heb tijdens het optreden van Manfred Mann’s Earth Band een beetje gelegen zodat ik met de echte topacts weer helemaal in orde zou zijn.

En wat waren ze goed!!! The Golden Earring heb ik al eerder gezien, maar ook deze keer gaven ze weer een spetterend optreden weg… Je ziet het publiek gewoon helemaal los gaan op de hits die echt iedereen mee kan zingen.

En dan het laatste optreden, de klapper van de avond. UB40!!!
Ondanks dat de originele zanger, Ali Campbell, de handdoek in de ring heeft gegooid was het echt een geweldig optreden. De broers van Ali zijn hele goede vervangers met bijna dezelfde stem. Ik heb echt genoten van dit optreden. Je ziet ineens iedereen opspringen en mee dansen op de opzwepende reggaemuziek. Heerlijk bekende nummer als Kingston Town, Red Red Wine en nog meer komen langs. Een geweldige afsluiter van een geweldige dag.

Dit neemt niemand me meer af!!!

Als jullie alle foto´s willen bekijken moeten jullie even hier klikken om naar het fotoalbum te gaan…

Wat de dag natuurlijk compleet maakte was het geweldige weer de hele dag. Ik was heel blij dat ik zondag nog even ergens een flesje zonnebrandcrème heb kunnen scoren, we hebben flink gesmeerd. We zijn dus allemaal lekker bruin geworden!!!!

Omstreeks 23:15 uur was alles afgelopen en zijn we op zoek gegaan naar een taxi. Het kan ons ook alleen maar gebeuren dat we een chauffeur hebben waar geen zinnig woord uit kwam en we hebben dan ook de hele weg naar huis gigantisch in een deuk gelegen.
Rond 23:45 uur waren we weer in het Voerendaalse en na nog even samen iets gedronken te hebben lekker naar huis en hier mijn mandje in.
Mijn voeten voelden na een dag staan aan alsof ik een marathon had gelopen en ik was uiteindelijk dan ook erg blij dat ik in bed lag!!!!

Nogmaals, ik heb een topdag gehad!!!