Het einddoel van mijn Reading Challenge komt langzaam in zicht. Ik weet nog niet zeker of ik het ga halen, maar ik ben in ieder geval wel in de buurt gekomen van de 50 boeken. Las ik vorig jaar nog waanzinnig veel, dit jaar stond het even op een iets lager pitje.

Het mogen dan niet zoveel boeken zijn, ik vind het wel nog altijd leuk om jullie te laten weten welke boeken ik gelezen heb en wat ik van deze boeken vond. Ik blijf een zwak houden voor de boeken van Baantjer en ze verschijnen dan ook regelmatig in mijn overzichten. Aangezien dit meestal redelijk dunne boeken zijn, zijn deze heerlijk voor een relaxte middag op de bank.

Rituele moord

A.C. Baantjer – De Cock en de rituele moord

Zo jammer, dat de boeken niet meer door Appie Baantjer zelf geschreven worden. Het is gewoon heel goed aan de schrijfstijl te merken…
Ondanks dat blijven het toch vermakelijke boeken, lekker om even tussendoor te lezen.
Dit keer zweeft De Cock een pensioen boven zijn hoofd en dat heeft toch wel invloed op zijn werk. Hij wordt een beetje melancholiek en krijgt te maken met mensen uit zijn verleden. Zal er nog een nieuw boek verschijnen?
Dat ga ik natuurlijk niet verklappen, daarvoor zul je het boek zelf even moeten lezen.

Koud hartKarin Slaughter – Koud hart

Wat een apart boekje. Omdat het maar heel weinig bladzijden heeft kroop ik er tussen de middag snel even mee op de bank.
Pam heeft een vervelend leven achter haar rug na het overlijden van haar zoon en het huwelijk met haar dominante man John. Als ze eindelijk van hem gescheiden is doet zich het ultieme moment voor om wraak op hem te nemen.
Jammer dat het boekje maar zo dun is, ik had het verhaal graag verder uitgediept gezien, ik denk dat er nog veel meer verteld had kunnen worden over het verleden van Pam en John. Helaas zullen we de verdere details nooit weten…

Bij nacht vermoord…J.D. Robb – Bij nacht vermoord

Ik heb even geen idee meer hoe ik aan dit boekje ben gekomen, volgens mij werd het gratis aangeboden op Twitter. Ik had nog nooit van deze schrijfster gehoord, ze blijkt een pseudoniem van Nora Roberts te zijn. De omschrijving van het boek sprak me echter wel aan en dus begon ik te lezen.
Na een paar bladzijden had ik al door dat dit niet het eerste deel van de serie was en bovendien kwam ik erachter dat het verhaal zich in de verre toekomst afspeelt. Alles gaat via ‘Links’ en ‘Flitsen’ en nog meer van dat soort technische praat. Daarentegen blijft het wel een politieverhaal en ik wilde toch graag weten hoe de zaak opgelost zou worden.
Leuk verhaal, maar jammer dat de afhandeling letterlijk binnen 2 bladzijden afgeraffeld wordt…

Lijk aan de AmstelA.C. Baantjer – De Cock en het lijk aan de Amstel

En nog een boekje van De Cock dat niet door Baantjer zelf werd geschreven. Dit boek was wel weer een van die verhalen waarin de lezer bewust op het verkeerde been wordt gezet. Ook heeft men weer de bekende ‘kreten’ gebruikt waar de boeken van Baantjer zo bekend om stonden.
Klein stoorpuntje was dat er een aantal malen grammaticale fouten in het verhaal stonden. Desondanks was het een leuk verhaal en heb ik het boek binnen een ochtend uitgelezen.

Groetjes