Lang geleden dat ik weer eens lekker veel boeken in 1 maand las. Vanavond las ik op het nippertje mijn vijfde boek van deze maand uit. Ik denk dat er komende maand nog aardig wat boeken bij zullen komen. Ik heb een hele goede serie ontdekt en ik mag genieten van kerstvakantie. Lekker veel tijd dus…

Zusje

Rosamund Lupton – Zusje

Ik weet niet zo heel goed wat ik van dit boek moet vinden. Ik las veel recensies van andere lezers dat het zo mooi vonden, maar ik kan het eigenlijk alleen maar wazig vinden.
De uiteindelijke ontknoping had ik al van mijlenver zien aankomen.
Geen wonder dat ik ruim 2 maanden over het boek deed en tussendoor ook nog andere dingen las. Nee, ik denk niet dat ik nog snel een boek van deze schrijfster zal lezen…

 

 

 

Het puttertjeDonna Tartt – Het puttertje

Nog nooit eerder las ik zo’n dik boek. Maar liefst 925 bladzijden waarbij ik blij was dat ik digitaal las en niet een ontzettend dikke pil vast hoefde te houden.
Wat een prachtig boek. Al vanaf het begin zat ik helemaal in het verhaal en leefde mee met Theo en zijn onzekerheid over het overlijden van zijn moeder. Wat had hij het zwaar in de dagen erna en welke kant zou zijn leven opgaan?
Boris en Hobie, welke hij beiden gedurende het verhaal leert kennen, blijken zijn rotsen in de branding en blijven altijd in hem geloven, ondanks de vaak foute keuzes die Theo maakt.
Gedurende het hele boek speelt het schilderij ‘Het puttertje’ een wel heel grote rol. ‘Overleeft’ het schilderij de weg die het gedurende het boek aflegt? Ik zou willen dat ik het ook eens live zou kunnen bekijken. Helaas is dat een beetje ver weg, het hangt in Amerika in een museum.
Tartt weet alles prachtig neer te zetten in hemels omschreven zinnen waardoor je je direct in de omgeving van het boek waant. Laat je niet tegenhouden door de dikte van het boek, je gaat er als vanzelf doorheen. Absoluut een aanrader!!!

Toen ik je zagIsa Hoes – Toen ik je zag

*Zucht*… Meer kan ik even niet uitbrengen als ik de laatste bladzijde van dit boek omsla. Ik veeg voor de zoveelste keer mijn tranen weg en bedenk hoe zwaar Antonie het moet hebben gehad. Dat is niet voor te stellen.
Wat heeft Isa haar leven met Antonie ontzettend mooi beschreven. Ook zij leed onder de depressies van Antonie en weet dit treffend neer te zetten.
Kortom, heel mooi…

 

 

 

De chirurgTess Gerritsen – De Chirurg

Dit is het eerste boek dat ik van Tess Gerritsen heb gelezen. Om de een of andere reden spraken de covers van de boeken me nooit aan. Toch keek ik wel graag naar de serie Rizzoli and Isles op tv. Dat was ook de reden dat ik toch in de reclame eens een boek opzocht en even een paar woorden las. Ik was verkocht…
Ik installeerde me uitgebreid onder een dekentje op de bank en las het boek in 1 ruk uit.
Omdat ik natuurlijk de serie gewend ben moest ik even wennen aan de omschrijving van Rizzoli, ze is tenslotte in de serie een erg mooie vrouw, maar al snel zat ik helemaal in het verhaal.
Heel apart om tussendoor de gedachtengang van de moordenaar te lezen. Hoe kan iemand andermans leven zo beheersen en tot een hel maken.
Ik ga absoluut verder in de volgende delen van deze reeks!!!

De leerlingTess Gerritsen – De leerling

Het is gebeurd… Ik ben verslingerd geraakt aan een nieuwe serie boeken die ik absoluut allemaal wil lezen.
Ook dit was weer een ontzettend spannend boek met zo’n onderhuidse spanning dat je het maar moeilijk weg kunt leggen. Gedurende het hele boek ben ik op het verkeerde been gezet over wie de dader in dit verhaal zou kunnen. Hoe anders bleek de ontknoping.
Ik ben benieuwd of Rizzoli & Isles in de volgende boeken net zo nauw gaan samenwerken als in de gelijknamige serie.

 

 

Dit was boek 61 voor dit jaar. Niet verkeerd qua aantal aangezien ik er natuurlijk een fulltime baan naast heb. Ben zelf wel benieuwd wat het eindtotaal voor dit jaar op zal leveren.

Groetjes-Serena-sinterklaas-schuin