Ik zag bij Miranda een blog langskomen over de boeken die ze in de afgelopen maand had gelezen en dat is eigenlijk wel leuke stof voor een boekje. Ik zal bij de boeken de recensie zetten die ik ook op Goodreads heb gegeven. Dan hebben jullie een klein beetje een idee waar het over gaat zonder dat het plot weg wordt gegeven.

Simone van der Vlugt – Aan niemand vertellen 

Dit is Simone op haar best!!! Al vanaf de eerste bladzijde werd ik geboeid en heb het boek dan ook in een middag uitgelezen. Ik heb zelfs tijdens het koken en eten gelezen om maar zo snel mogelijk achter de ontknoping te komen.
Halverwege het boek had ik wel ongeveer in de gaten hoe de vork in de steel zat, maar de uiteindelijke ontknoping geeft toch nog een heel andere wending aan het verhaal.
Een goede Nederlandse politiethriller die absoluut het lezen waard is!!!

 

 

Karin Slaughter – Kwijt

Een leuk boekje om even tussendoor mee op de bank te kruipen.
Het verhaal is niet zo bijster spannend als je van Karin Slaughter gewend bent, maar je leeft helemaal mee met Wil Trenton die er heilig van overtuigd is dat hij getuige is geweest van een ontvoering van een klein meisje.
Mooi om te lezen hoe de jurisdictie in Amerika omgaat met de mazen in wet.

 

 

Simone van der Vlugt – Zwarte Sneeuw

Dit boek is eigenlijk een jeugdboek, maar het kan prima door volwassenen gelezen worden.
Het verhaal speelt zich af in de 19e eeuw waarin het 15 jarige meisje Emma een hoofdrol speelt. Het vertelt over het zware leven in de mijnen in Kerkrade en alle problemen die hierbij naar voren komen.
Voor mij was het boek extra leuk omdat het zich afspeelt in Zuid-Limburg en ik hier ook geboren en getogen ben. Veel plaatsen worden omschreven en ondanks dat we inmiddels meer dan anderhalve eeuw verder zijn, zijn ze toch nog herkenbaar.
Mooi boek!!!

Katia Lief – Nu Jij Nog

Wat een gruwelijk goed boek!!!
De hoofdpersoon in dit verhaal, Karin, heeft net een verschrikkelijke tijd achter de rug als ze de volgende verschrikkelijke gebeurtenis alweer het hoofd moet bieden.

Ik heb mezelf een paar keer moeten dwingen om het boek weg te leggen omdat ik moest werken/slapen enz. Vandaag extra vroeg in bed gekropen om het uit te kunnen lezen. Twijfel om niet meteen in deel 2 te beginnen…

Een absolute aanrader voor mensen die van een goede thriller houden!!!

 

De Waal & Baantjer – Een Licht In De Duisternis

Altijd leuke boekjes om even ‘tussendoor’ te lezen. Het blijft een beetje in de trant van ‘De Cock’ hoewel deze boeken andere hoofdrolspelers hebben. Deze keer ook nog een redelijk verrassende ontknoping…

 

 

 

 

 

Ach, 5 boeken binnen een maand is niet eens zo’n heel slechte score gezien het feit dat ik 38 uur per week werk en de afgelopen 2 weken ook nog behoorlijk wat uurtjes in het ziekenhuis heb vertoefd met mijn opa.

Inmiddels ben ik alweer in een nieuw boek bezig. Ik ben pas op 8 % van het boek, maar het is nu al erg veelbelovend!!!

 Johan Theorin – Sint-Psycho

De psychiatrische kliniek Sint-Patricia, in de volksmond Sint-Psycho genoemd, wordt bewaakt als een gevangenis met een betonnen muur en een elektrisch hek. Op zoek naar een baan solliciteert de negenentwintigjarige Jan Hauger bij de naastgelegen kleuterschool, waar kinderen verblijven van wie de ouders zijn opgenomen in de kliniek. De leiding dient de kinderen via een onderaardse tunnel en een lift naar de kliniek te brengen, zodat ze tijdens speciale bezoekuren hun ouders kunnen zien. Jan staat bekend als een goede kleuterleider, maar hij draagt ook een geheim met zich mee. Collega Hanna vermoedt dat er meer aan de hand is en ontdekt waarom Jan zo graag in de buurt van Sint-Psycho wil werken. De deuren van Sint-Psycho blijven niet langer gesloten en Hanna ontdekt langzaam maar zeker de waarheid over Jan.

Vandaag lekker een dagje vrij, dus ik denk dat ik nog wel een beetje vordering kan maken in het boek. Het is buiten best wel mistroostig weer, dus dat is een prima reden om in een hoekje van de bank te kruipen met mijn eReader.

Ik wens jullie alvast een heel fijn weekend!!!