Schreef ik vorige week al een blogje over de tuin, vandaag het vervolg. Met de lente die behoorlijk in opkomst is vind ik het heerlijk om weer bezig te zijn met mijn plantjes en alles weer op te fleuren.

Zoals ik in het vorige blogje ook schreef was mijn toilet dus verstopt. Na het doorprikken met de sanitairveer heb ik het nog met een of ander chemisch goedje geprobeerd, maar ook dat bood geen soelaas. Twitter bleek echter de grote oplossing. Ik postte een tweet met de vraag of iemand nog een oplossing had voor ik een bedrijf in kennis zou stellen. Binnen enkele minuten had ik al antwoord van Florian dat hij een hogedrukreiniger had met een speciale rioolslang. Hij wilde me wel even komen helpen…

Zaterdag stond Florian dus met zijn hele hebben en houden voor de deur. Slang rechtstreeks in het riool gepropt en na een beetje duwen hoorden we ineens een ploppend geluid en was het euvel opgelost. Happy!!!

En toen kwam de hamvraag… ‘Hoe ligt je terras erbij?’  ‘Euh, groen…’ Hij had ook een terrasreiniger meegenomen en wilde me wel even helpen. Wat een schat!!! Na 2 uurtjes werken waren mijn klinkertjes van groen ineens weer naar grijs en rood getransformeerd. Echt top, vind het zelf namelijk altijd een hels klusje dat helaas toch ieder jaar moet gebeuren.
Zondag scheen het zonnetje ook nog vrolijk en ben ik begonnen met de eerste ‘inrichting’ van de tuin. Tafeltje schoonmaken, al een paar stoelen naar buiten en de planten weer op hun goede plek zetten. Ziet er meteen weer een stuk gezelliger uit!!! (Foto is een beetje wazig, maar dat mag de pret niet drukken…)

Klinkers weer helemaal schoon, dus tuintje een beetje 'ingericht'…

Nu staan er bij lange na nog niet genoeg plantjes in de tuin en is de tijd weer aangebroken om alvast wat groenten te zaaien. Dus ook braaf weer kerstomaatjes, witte sperzieboontjes en komkommers gezaaid. Deze staan nu op de vensterbank te wachten tot ze groot genoeg zijn om in potten te zetten en naar buiten te gaan.

Een paar weken geleden dacht ik dat het misschien wel zou lukken om de zaadjes die in een rode paprika zitten eruit te plukken, te laten drogen en ook in te zaaien. Het bakje stond maar te wachten op de vensterbank, maar ik zag maar geen scheutjes verschijnen. Tot deze week!!! Ineens piepten er een paar kleine scheutjes omhoog en inmiddels staat het bakje al helemaal vol. Ik heb geen idee of er ook daadwerkelijk vruchten aan zullen komen, maar niet geschoten is altijd mis.
Omdat ik wat van de paprikazaadjes aan de buurvrouw had gegeven kreeg ik net van haar een potje met 4 zonnebloemen (Op dit moment nog een erg groot woord) die ze ook zelf gezaaid had. Leuk, geeft weer extra kleur aan de tuin!!!]

Zie hier mijn paprikascheutjes en de zonnebloemen…

Mijn paprikaplantjes gaan als een tierelier!!! #Moestuin Van de buurvrouw ook nog zonnebloemen gekregen... #Tuin

Inmiddels heb ik bij de zonnebloemen een paar satéprikkers in het potje gestoken zodat ze ook netjes rechtop kunnen groeien. Ben benieuwd hoe ze gaan worden!!!

Ik kan niet wachten tot de IJsheiligen achter de rug zijn en ik weer bloemen in de tuin kan gaan planten, ik vind dat altijd zo vrolijk uitzien!!!

Ik zag net dat mijn Hosta’s gelukkig de strenge winter en de sneeuw overleefd hebben en weer uit beginnen te lopen. De lavendel heb ik een paar weken geleden helemaal gesnoeid en die begint ook alweer uit te lopen. Hopelijk zien ze er over een paar weken dus weer zo uit…

Plantjes die ik voor mijn #verjaardag heb gekregen staan ook in de pot. Olijfboompje, Hosta's en lavendel...

Het olijfboompje heeft deze winter binnen gestaan en staat inmiddels ook weer te pronken in de tuin.

Dus… Laat de zomer maar komen, ik ben er helemaal klaar voor!!!