Nu weten jullie allemaal wel dat ik een gadgetfreak ben, maar 1 ding miste toch nog wel in mijn ‘collectie’. Een platte tv…

Afgelopen zaterdag vond ik dat het tijd werd om me toch eens te gaan verdiepen in de tv’s. Ik had nog steeds een tv staan die net zo diep als breed was en HD kijken was dus al uitgesloten. Geen HDMI mogelijk en ga zo maar door…

Even gebeld met een vriend die er iets meer verstand van had en eens even gekeken waar ik allemaal op moest letten en wat ik bijvoorbeeld absoluut niet moest kopen.

Na wat punten bekeken te hebben kwam ik tot de conclusie dat ik de navolgende functies wilde hebben. Er moest internet op zitten, Full HD, genoeg HDMI aansluitingen en hij mocht niet groter zijn dan 81 cm omdat hij anders niet in mijn kast zou passen.

Op zoek naar aanbiedingen in de krantjes en uiteindelijk kwam ik bij de Makro echt een klapper van een aanbieding tegen!!! De Sony Bravia KDL-32EX520

Even pap gecharterd om samen met mij te rijden, hij heeft een grotere auto waar de doos makkelijk in zou passen, en zondagochtend stonden we al om 10.00 uur bij de Makro voor de deur. 10 minuutjes later liepen we met een grote doos en een CI+ module weer naar buiten. Thuis natuurlijk alles direct aangesloten en het paste perfect!!!

Het kaartje van Ziggo in de CI+ module gepropt, weer verlost van een kastje en afstandsbediening, en binnen enkele minuten waren alle zenders geïnstalleerd. Heerlijk, de belangrijkste Nederlandse zenders kijk ik nu allemaal in HD. Ik weet niet wat me overkomt met zo’n scherp beeld…

Nu ik internetverbinding had (Ik krijg trouwens nog een gratis Wi-Fi dongle erbij, die moet nog opgestuurd worden) wilde ik ook kijken of het mogelijk was om films vanaf de pc te bekijken.

Een kleine zoektocht leverde het programma iSedora op. Hoe simpel kan het zijn? Programma installeren op de Mac, aangeven in welke map de films staan en aanklikken op tv. Ik heb inmiddels al 5 films gekeken, perfect!!!

Deze week heb ik ook nog een component kabel gekocht voor mijn Wii. Heerlijk om nu zo’n groot en scherp beeld te hebben. Ik kan weer naar hartelust Guitar Hero spelen.

Nu ben ik nog aan het twijfelen of ik ook een Apple TV 2 ga kopen. Ik heb begrepen dat ik hiermee na een jailbreak ongelimiteerd films en series kan kijken. Ik moet me hier nog even in gaan verdiepen, kijken of ik die jailbreak zelf uit kan voeren en wat buiten het kijken van films nog meer voordelen hiervan zijn. Hebben jullie nog doorslaggevende redenen om een Apple TV 2 aan te schaffen?