Ja hoor, ik heb weer een nieuwe gadget!!! Dit keer is het een bluetooth koptelefoon die ik voornamelijk heb gekocht voor mijn iPhone. Ik was het geharrewar met kabels namelijk meer dan beu.

Nu ik iedere dag in de trein zit luister ik dagelijks via mijn koptelefoon naar muziek op mijn iPhone. Maar het is wel altijd een gehannes. Kabeltje onder het shirt trekken en het restant van de kabel in mijn broekzak proppen. Maak je echter een beetje verkeerde beweging, dan blijft de kabel hangen en worden de dopjes met een ruk uit je oor getrokken. Niet echt handig…
Bovendien wil ik ondertussen ook wel een beetje surfen of een boek lezen op mijn iPhone en dan ben ik dus de hele tijd de kabel aan de kant aan het duwen.

Deze week was ik even bij de buren en mijn buurjongen had zijn headset op tafel liggen. Vreemd, er zat een klein apparaatje aan vast. Het bleek dus een bluetooth headset te zijn. Even getest en het geluid was werkelijk perfect!!! Dat moest ik ook hebben!!!

Thuis meteen gaan zoeken op internet en op de site van MobielBereikbaar vond ik de headset met de goedkoopste prijs. Hij is in het zwart en in het wit verkrijgbaar.

Gisteren kwam hij binnen en ik ben meteen alles uit gaan proberen. Het werkt echt prima, even pairen met je toestel en je kunt muziek luisteren die op je iPhone staat (Of eender welke mobiel je hebt). Bij de ontvanger zit een koptelefoon voorzien van nekkoord met in-earbuds. Het kabeltje met jackplug is ca. 20 cm lang en geeft voldoende ruimte om de ontvanger aan je kraag of je T-shirt te klemmen.

De opties en voordelen die ik tot nu toe ontdekt heb:

  • Verbinden met 3 verschillende apparaten. Hier zijn dat mijn iPhone, mijn iPad en mijn MacBook Pro.
  • Een FM ontvanger. Je kunt dus gewoon radio luisteren zonder dat de ontvanger met een apparaat verbonden is.
  • Caller ID bij ontvangen gesprekken. Het telefoonnummer of, als geprogrammeerd, de naam van de beller verschijnt in het display.
  • De ontvanger werkt ook als microfoon, dus je telefoon kan gewoon in je broekzak blijven zitten.
  • Luisteren naar muziek via de apps Muziek, Music+, Spotify en Ether. Bij Muziek en Music+ wordt ook de titel van het liedje in het display weergegeven.
  • Ook bij het tv kijken of kijken naar YouTube gaat het geluid in prima kwaliteit over de headset.
  • Uiteraard kan er iedere koptelefoon voorzien van 3.5 mm Jack in worden geplugd. Ik heb nu de originele headset in gebruik, maar heb er wel mijn eigen buds van mijn SkullCandy opgezet omdat die net iets kleiner zijn en dus beter passen.
  • De ontvanger is voorzien van afspeelknoppen en een volumebutton. Als je eenmaal de goede cd op hebt gezet hoef je dus niets meer op je telefoon of iPod te doen.
  • De ontvanger weegt bijna niets waardoor je niet merkt dat deze aan de rand van je shirt geklemd zit.

Nu nog op zoek naar een kort kabeltje zodat ik ook mijn Dr. Dré Beats Solo in kan pluggen zonder de kabel overal weg te moeten proppen. Iemand enig idee waar ik die kan krijgen?