Vandaag weer eens een kijktip. Nu de winter in aantocht is en we weer de hele dag binnen doorbrengen is het ook fijn om weer een leuke serie te kunnen kijken.

Ik heb al een hele tijd een abonnement op Netflix, dus als er niets op tv is valt er altijd wel een film of een serie te kijken.
Mijn tip voor de druilerige zondag of de lange winteravond is ‘Orphan Black’.

Orphan Black

De serie draait om Sarah Manning (Tatiana Maslany), een zogenaamde con artist, die getuige is van de zelfmoord van haar döppelganger Beth Childs. Manning neemt vervolgens Childs’ identiteit over, en duikt zo dieper het leven in van haar kloon. Uiteindelijk blijkt dat ze meerdere ‘zussen’ heeft, verspreid over Noord-Amerika en Europa, en dat er een plan is om hen te vermoorden. De serie snijdt de thema’s ‘moraal’ en ‘ethiek’ van menselijk klonen aan, en het effect op persoonlijk identiteit.

Bron: Wikipedia

Normaal gesproken ben ik helemaal niet van de science-fiction, maar in deze serie voert dat niet heel extreem de boventoon. De serie is spannend en komisch tegelijk. Ik ben inmiddels al aanbeland bij seizoen 2 en kijk iedere week wel een paar afleveringen. Er zitten tot nu toe al een aantal momenten in dat ik letterlijk van schrik mijn hand voor mijn mond sloeg.

Hebben jullie nog tips voor series die momenteel op Netflix draaien?

Groetjes-Serena-sinterklaas-schuin