Na een tijd maar heel weinig Netflix te hebben gekeken kwam ik vorige week een tip tegen voor de serie Bomb Girls. Altijd leuk om weer iets nieuws te ontdekken toch?

Bomb Girls…

Ik ben inmiddels al halverwege seizoen 2 en baal nu al dat er maar twee seizoenen gemaakt zijn. Ik vind films en series die zich tijdens WOII afspelen altijd erg interessant en in deze serie krijg je ook de andere kant van de medaille eens te zien. Dit keer gaat het niet over de soldaten, maar over de achtergebleven vrouwen die op hun manier ook proberen om een steentje bij te dragen aan de oorlog.

In een wapenfabriek in Toronto werkt ten tijde van WOII een groep Canadese vrouwen, die ondanks onderlinge verschillen toch nader tot elkaar komen.

In de Tweede Wereldoorlog vocht het Canadese leger niet alleen in Europa, ook aan het thuisfront werd een vurige strijd geleverd. Deze prachtige dramareeks vertelt de opmerkelijke verhalen van een groep verschillende vrouwen, met gevaar voor eigen leven werkzaam in een wapenfabriek in Toronto. Ondanks een grote verscheidenheid in afkomst en sociale klasse, komen deze vrouwen nader tot elkaar. In een angstige tijd, maar tegelijkertijd ook bevrijd van eerdere sociale beperkingen, maken zij allemaal persoonlijke veranderingen door.

Bron: film1.nl

Nog even een trailer zodat jullie een beetje een idee krijgen…

En, lijkt het jullie wat? Toch prima om een paar regenachtige middagen mee door te komen toch?

Groetjes