Hihi… Ik blijf steeds meer flaters tegenkomen op het net. Niet alleen word ik er naar aanleiding van mijn blogs door andere mensen op gewezen, ik ga er onbewust nu nog meer op letten.

Een van de mooiste vond ik toch wel de taalfout die ik een reactie op mijn blog tegenkwam. Iemand schreef ‘enigsinds‘. Het goede woord in deze is natuurlijk ‘enigszins‘…

Of dat iemand waarschuwt voor een ‘truck‘ die bij de pinautomaat als afleiding wordt gebruikt. Dat is nogal wat, een hele vrachtwagen!!! Nee, ik denk eerder dat die persoon een ‘truc‘ bedoelde… :roll:
Nu is dit natuurlijk echt een spelfout, maar wel een grappige!!!

Ik stoor me echter meer aan het verkeerd gebruik van woorden. Hoe vaak ik niet lees dat mensen ‘is‘ even iets gaan doen. Ik ga ‘eens‘ iets doen!!!

Nu woon ik natuurlijk in Limburg en zie en hoor heel vaak dat mensen het dialect naar het Nederlands verbasteren. Zo stelt iemand op Twitter consequent de vraag: ‘Iemand ‘wat‘ gezien?’ Nou… Ik heb ‘iets‘ gezien!!!

Volgens mij kan ik over dit blogonderwerp tot in de eeuwigheid blijven schrijven, maar ik denk dat ik nu wel de meest gemaakte fouten benoemd heb. Mijn frustraties zijn geuit!!!