Bij toeval kwam ik er vandaag achter dat het de zogenaamde ‘Internationale dag van het handschrift’ is. Grappig, ik wist niet eens dat er zoiets bestond.

Ik heb er wel beelden bij dat het schrijven met de hand steeds meer aandacht verdient. In een maatschappij waarin iedereen wel een smartphone, tablet of computer heeft wordt er natuurlijk steeds minder met de hand geschreven. Ik geef toe, ik typ 100x sneller dan dat ik een tekst met de hand zou moeten schrijven. Foutjes kunnen makkelijk worden verwijderd en het is voor iedereen leesbaar.

HWD

En toch… Ik vind het nog steeds leuk om met de hand te schrijven. Ik kocht laatst niet voor niets een nieuwe vulpen en mijn dagboekje wordt nog braaf iedere dag met de hand gevuld. Op het werk heb ik nog steeds een grote schrijfblok voor me liggen waar ik een to-do lijstje op maak en waar ik al mijn aantekeningen in schrijf. Ik ben rechtshandig, dus ik kan prima met een vulpen schrijven. Ik heb een handschrift om op te schieten en op deze wijze is het in ieder geval nog een beetje leesbaar. Je schrijft toch iets langzamer en dan worden de letters vanzelf een beetje duidelijker.

TWSBI 580 ALIk kan er echt blij van worden als ik een nieuwe kleur inkt in de vulpen kan doen of als ik een spiksplinternieuw schrijfboekje aan mag breken. Wàt ga ik op die eerste pagina zetten?

Schrijven jullie nog veel met de hand? En zo ja, waar schrijf je dan mee en wat schrijf je zoal?

 

Groetjes