Vandaag heb ik toch wel zo’n geweldig programma gedownload dat ik het gewoonweg met jullie moest delen. Als je een beetje muziekliefhebber bent en veel muziek in je iTunes of waar dan ook op je pc hebt staan mag dit programma gewoonweg niet ontbreken!!!

Iedereen die mij een beetje volgt op Twitter en mij persoonlijk kent weet ik dat altijd de laatste muziek meesleep, altijd en overal muziek aan heb staan, heel veel songteksten ken, en steeds op zoek ben naar nog meer muziek. Nu ben ik nogal heel erg georganiseerd als het op mijn muziekbibliotheek aankomt. Ik heb inmiddels bijna 13000 liedjes op de pc staan en als je daar niet netjes de tracknamen, tracknummer, artiesten en albumtitels bij hebt staan zie je al snel door de bomen het bos niet meer.

Dat is allemaal leuk en aardig, maar het is gewoon een hels karwei om iedere cd die je invoert handmatig te voorzien van al deze tags. Dus vandaag op Twitter eens een tweet in het rond gegooid met de vraag of er niet een goed programmaatje was dat dit voor je doet.

Marco kwam uiteindelijk met een geweldige tip!!! Mp3tag is een programmaatje dat zijn gegevens onder andere van Amazon afhaalt. Simpelweg de map selecteren waar de cd staat opgeslagen, op het wereldbolletje klikken en een zoekopdracht geven. 9 van de 10 titels staan in de database en je CD wordt meteen voorzien van albumtitel, tracknummer, artiest en (niet onbelangrijk) meestal een cover. Het is echt secondewerk!!!
Daarna de map importeren in iTunes of welke muziekplayer je ook gebruikt en alles staat meteen netjes!!!

En het allermooiste aan dit programma? Het is gratis!!!

Hier even een klein voorbeeld van hoe het programmaatje eruit ziet:

Screen Mp3tag
Klik op het plaatje om hem groter te kunnen bekijken.

Wat is er nog mooier dan op je iPod (Of natuurlijk iPhone) netjes door je CD’s te kunnen bladeren alsof je in je muziekkast kijkt? Ik heb vandaag volgens mij de tip van de week binnengekregen!!!

Albumoverzicht

Als er nog mensen zijn die dit programma al gebruiken en handige tips hebben voor de codes die je eventueel in kunt voeren hoor ik ze graag! Ben uiteraard net pas ermee begonnen en heb nog lang niet alles ontdekt!!!

Nu nog een programma vinden dat automatisch de songteksten erbij plakt en ik ben helemaal tevreden!!!