Iedereen weet inmiddels wel dat ik verslaafd ben aan mijn iPhone. Maar ik ben ook verslaafd aan muziek. Iedere dag trek ik wel een CD binnen van het internet en de hele dag staat de radio of iTunes aan. Als ik in in mijn eentje ga winkelen, wandelen, fietsen of wat dan ook, heb ik altijd mijn iPhone op mijn oren. Ik heb al van kinds af aan het probleem dat ik niet goed tegen stilte kan en dus echt altijd en overal muziek aan heb staan.
Als ik op het werk naar binnen loop in de vroege dienst loop ik direct naar de radio om deze aan te gooien (Collega’s zijn altijd heel blij met me… :roll: ). Muziek is gewoon heerlijk!!!

Nu zitten er bij de iPhone oordopjes met een microfoon en een afstandsbediening. Het probleem is echter dat ik nogal kleine oren heb en dat oordopjes na een half uur gewoon pijn beginnen te doen. Dan ben je dus al snel aangewezen op een gewone hoofdtelefoon. Ik ben al een tijdje op zoek naar een goede hoofdtelefoon. Ze zijn er tegenwoordig namelijk in alle soorten en maten. En die maten was een beetje het probleem… Ik wil niet met zo’n megading op mijn hoofd lopen, maar ik wil wel een hoofdtelefoon die mijn oren afsluit zodat andere mensen geen last van mijn muziek hebben.

Een tijdje geleden had een vriend van mij een hoofdtelefoon gekocht waar ik toch wel van onder de indruk was. Hij was niet al te groot, zat erg prettig en had bovendien een topgeluid. Maar goed, een beetje hoofdtelefoon heeft ook wel een redelijke prijs. Deze week ben ik echter overstag gegaan en heb ik mezelf een cadeautje gekocht. Het is de Skullcandy Lowrider Silver geworden.

Hij is inderdaad nog best wel groot, maar eigenlijk kan me dat geen fluit meer boeien. Ik heb lekker mijn muziekje op mijn hoofd en verder heeft niemand last van me…

Nu is zo’n hoofdtelefoon wel prettig, minder is natuurlijk dat er nu geen bediening meer in de kabel zit en dat ik niet meer via de hoofdtelefoon kan bellen met mijn iPhone. Google is op zo’n moment je beste vriend en ik kwam hierbij een adapterkabeltje tegen dat je tussen je hoofdtelefoon en je iPhone kunt pluggen. Er zit een microfoon in en een bedieningsknopje om je inkomende gesprekken aan te nemen en je iPodfunctie te bedienen op dezelfde manier als de Apple oordopjes. Ik heb het hier over de Griffin SmartTalk.

Uiteraard heb ik van alles vergeleken qua prijzen en ben uiteindelijk terecht gekomen bij een Apple Reseller die in Heerlen en Maastricht gevestigd is. Op internet is de kabel bijna overal te koop voor € 19,95, maar bij Ivizi in Heerlen heb ik hem bemachtigd voor € 14,95.
De functies werken echt prima, knopje reageert heel snel. Ik moet eerlijk bekennen dat ik nog niet heb gebeld, maar de recensies op internet liegen er niet om, geluid schijnt kraakhelder te zijn…

Vandaag de nieuwe Hitzone (51) binnengetrokken, dus ik kan weer lekker de nieuwste muziekjes beluisteren op mijn iPhone. Het wachten is nu nog op de nieuwe CD van Anouk welke volgende week uit gaat komen…

Ik wens jullie allemaal een heel fijn weekend!!!