Ik heb mijn twee vrije daagjes heerlijk in de tuin doorgebracht… Maar, ik heb niet alleen gerelaxt, ik ben ook nog vlijtig geweest…

Gisteren was het redelijk mooi weer en ik had eigenlijk wel zin om te bbq’en. In je eentje is dat natuurlijk ontzettend saai. Dus na een telefoontje met mijn ouders vonden hun het ook wel een leuk plan en zijn ze gezellig bij mij in de achtertuin komen zitten. Na een uurtje kwam ook de buurvrouw nog en we hebben gezellig een paar uurtjes in de achtertuin zitten kletsen. Aangezien ik dus pas mijn nieuwe aanbouw heb geplaatst ging het gesprek vanzelf over tuinen en de inrichting hiervan. Nu heb ik in de tuin een garage staan van betonplaten. Super lelijk en eigenlijk ergerde ik me al jaren hieraan.

Omdat het gesprek over tuinen ging zijn we ook even bij de buurvrouw gaan kijken. En wat had die het leuk in de tuin!!! Warme tinten op de muren, vrolijke plantjes… Ik was meteen verkocht. Dat wilde ik ook!!!

Om 21.15 uur ging iedereen naar huis en eigenlijk was het nog veel te lekker weer om binnen te gaan zitten. Ik heb me dus lekker aan de tafel geïnstalleerd met de iPad op een standaard en de film Love and Other Drugs.

Loungen in de achtertuin...

Toen het een beetje frisser werd de tuinhaard aangestoken… Genieten!!

Gezellig de tuinkachel aangestoken...

Ik heb gewoon tot 00.00 uur buiten gezeten… Heerlijk!!!

Toen ik vanochtend wakker werd had ik eigenlijk nog steeds de tuin in gedachten. Ik was de betonplaten meer dan beu en vond dat er NU iets aan moest gebeuren. Dus… Hup in de auto en naar de plaatselijke bouwmarkt. Samen met de eigenaresse een mooie zachtgele kleur uitgezocht (Parmesan, hoezo Italiaans?) en een emmer laten mengen.

Even nog een foto van hoe het was… (Foto is een paar jaar geleden genomen, dus let niet op de bewerking.)

Snappen jullie nu wat ik bedoel met die ontzettend lelijke kleur?
Thuisgekomen ben ik meteen aan de slag gegaan. Na een half muurtje was het al een wereld van verschil!!!

Tuinmuurtje voorzien van een kleurtje...

Nadat ik twee muurtjes had gedaan voorspelde de weerman en Buienradar niet veel goeds. Jawel hoor, het begon te regenen. Gelukkig heb ik de regenslag niet op de garage staan en kon er dus vrij weinig gebeuren.

Omstreeks 18.00 uur was het droog en eigenlijk wilde ik het laatste muurtje ook nog verven. Af is af!!! Met een paar pauzes omdat het toch weer begon te regenen heb ik dit muurtje uiteindelijk dan ook afgekregen. Plantjes weer teruggezet en tuindoek weer opgehangen. Het resultaat mag er zijn, al zeg ik het zelf!!!

Tadaa!!! Garage is klaar... Mooi geel is niet lelijk!!!

Rechts op de foto kun je nog een klein stukje van de schuur zien. Deze heb ik een paar jaar geleden grijs geverfd, maar ook deze moet nog aan de gele kleur geloven. Hopen dat het volgende week een beetje goed weer is zodat ik voor mijn verjaardagsfeestje alles af heb!!!

Nu heb ik trouwens nog een vraagje aan jullie, want ik kan het op internet niet vinden. Gisteren wilde ik mijn zwevende parasol opdraaien toen het touw van de katrol knapte. Kun je dit zelf vervangen of ben ik nu gedoemd tot het kopen van een nieuwe parasol?

Vanaf morgen mag ik dus nog 4 dagen werken en dan heb ik dus heerlijk vakantie. Ik kan bijna niet wachten…