Ik heb het al zo vaak geschreven, ik heb de laatste tijd weinig tijd om te bloggen en ook niet zo heel veel inspiratie.
Ik heb dus besloten om de foto’s die ik wel regelmatig met mijn iPhone maak ook als blogjes hier te laten posten. Gebeurt er toch nog iets op de site en jullie blijven wel een beetje up to date…

Naar aanleiding van de foto’s die ik gisteren plaatste van diverse gerechten kreeg ik op Twitter diverse malen de vraag over wat we nu allemaal gefabriceerd hadden.

De kookles was nog een verlaat verjaardagscadeau van een vriendin waar ik ook de Italiaanse les volg. Buiten de spraakles geeft zij dus ook kookles en gaf mij de keuze. Of uit eten, of deelnemen aan een kookles. Omdat ik al meerdere malen zo’n kookles heb gevolgd wist ik al hoe gezellig dit kon zijn. Uiteraard steek je er ook nog iets van op en heb ik dus hiervoor gekozen.

De groep wordt verdeeld in groepjes en ieder groepje maakt een gerecht. Ik was samen met een andere cursist verantwoordelijk voor het dessert.

Nu dan even een kleine uitleg van de gerechten.

Het voorgerecht: Tortino di pomodori secchi

Het voorgerecht...

Een klein taartje van filodeeg gevuld met een mengsel van ricotta, mozzarella, Parmezaanse kaas, gedroogde tomaatjes, eieren en pesto.

Het tussengerecht: Lasagne al forno

Het tussengerecht...

Duidelijk. Lasagne gemaakt met een Bolognese ragout en bechamelsaus.

Het hoofdgerecht: Pollo con peperoni

Het hoofdgerecht...

Kip met hierop een groentenmengsel van paprika, uien, knoflook en tomaten.

Het dessert (mijn creatie): Panna cotta all’arancia con salsi di mirtilli

Mijn creatie, het dessert...

Een mengsel van slagroom, mascarpone, sinaasappelrasp, jus d’orange, gelatine en suiker. Dit mengsel gaat in vormpjes en moet in de ijskast opstijven.
Hierbij wordt een cranberrysaus geserveerd welke is gemaakt van jus d’orange, aceto balsamico, suiker en cranberry’s.

Het was allemaal heerlijk en niet te zwaar. Wil je dit allemaal in je eentje maken zul je een beetje hulp nodig hebben of daags van tevoren voorbereiden, maar je hebt wel een heerlijk diner!!!

Vandaag heb ik een heerlijk rustig dagje in het vooruitzicht. Dadelijk even een paar kleine boodschapjes doen en de rest lekker op mijn gemakje.

Morgen staat er weer een dameszitting op de planning. Met 23 dames gaan we genieten van een dagje optredens en (waarschijnlijk te veel) alcohol. Ik heb er ontzettend veel zin in en weet nu al dat het een erg gezellige dag gaat worden!!!

Ik wens jullie allemaal een heel fijn weekend!!!