Eindelijk waren mijn stekjes allemaal groot genoeg om de tuin in te gaan. Na een aantal weken braaf iedere dag water geven, enten en ompotten zijn ze volwassen en mogen naar buiten…

Gisteren heb ik op Twitter een aantal vragen gesteld aan @liesbethspreeuw, een expert op gebied van moestuintjes. Na een aantal foto’s van mijn stekjes doorgestuurd te hebben bleek dat ik toch echt voor iedere plant een aparte pot moest hebben.

Vanochtend dus in de auto gesprongen en op naar de Action. Helaas, de potten die ik hier laatst had gekocht waren uit het assortiment gehaald. Maar… ik ben niet voor 1 gat te vangen en ben doorgereden naar Van Cranenbroek. Jawel hoor, hier hadden ze de potten ook en ik heb er maar meteen 8 stuks meegenomen. Ook nog 2 lange bakken voor op de vensterbank waar mijn kerstomaatjes mooi in zouden staan.

Bij de plaatselijke bloemist nog even een paar zakken potgrond gehaald en Sereentje kon aan de slag.

Mijn tuintje staat nu heerlijk vol met potten met sperzieboontjes, komkommers, kalebassen, aardbeien en bloemetjes. Omdat het wel erg veel foto’s zouden worden heb ik maar een filmpje van gemaakt zodat jullie mijn hele tuintje kunnen bewonderen. Let niet op de kwaliteit van het beeld, ik heb het maar heel simpel met mijn iPhone gefilmd. Het gaat natuurlijk om het idee!!!

Ik vind het er zelf allemaal al erg gezellig uitzien. Zoals jullie zien moet ik de muur van de garage nog steeds verder schilderen. Ook dat zit een dezer dagen, als het weer het toelaat, nog in de planning.
Als ik deze zomer het zwembad weer op zal zetten is mijn tuintje lekker vol. Knus!!!

Bij de Action ook nog een paar badstoffen ‘handdoeken’ gekocht met hieraan een flap die je over de rugleuning van de tuinstoelen kunt hangen. Ideaal om bijvoorbeeld je tuinkussens te beschermen… Ik heb ze gekocht zodat de stoelen niet zo heet zijn in de volle zon of wanneer ik er mijn natte kont vanuit het zwembad op ga zitten.

Nu maar hopen dat de plantjes het allemaal goed gaan doen zodat ik binnenkort mijn allereerste groenten kan gaan oogsten. Duimen jullie mee dat het lukt?

Geniet nog van jullie vrijdagavond en alvast een heel fijn weekend!!!